Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sostinėje duris atvėrė meno šventovė (nuotraukos)

Šeštadienį, po penkerius metus trukusių rekonstrukcijos darbų, Vilniuje atidaryta Nacionalinė dailės galerija. Į atidarymo ceremoniją susirinkę svečiai ją vadino tikra meno šventove. O sveikinimo kalbą sakęs prezidentas Valdas Adamkus pabrėžė, kad tai ne tik meno šventovė, bet ir tikri tautos namai.
Po rekonstrukcijos darbų duris atveria Nacionalinė dailės galerija.
Po rekonstrukcijos darbų duris atveria Nacionalinė dailės galerija. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Noriu linkėti, kad šis, mūsų jubiliejiniais metais, per sunkmetį, per nepriteklius išaugęs pastatas taptų traukos centru“, – kalbėjo prezidentas. Pasak jo, galima didžiuotis, kad turime šiuolaikiškai įrengtas sales, kuriose sudarytos sąlygos meno vertybių eksponavimui. „Europos kultūros sostinės titulas įpareigoja turėti tokias erdves“, – sakė V.Adamkus.

Kiek vėliau UAB „Vėtrūna“, atlikusios pastato rekonstrukcijos darbus, generalinis direktorius Juozas Valužis galerijos direktorei Lolitai Jablonskienei įteikė simbolinį įkurtuvių raktą. O ji savo ruožtu visus susirinkusius kvietė apžiūrėti XX–XXI a. Lietuvos dailės ekspoziciją bei tarptautinę M.K.Čiurlionio bei jo amžininkų parodą.

Po atidarymo ceremonijos kultūros ministras Remigijus Vilkaitis žurnalistams sakė, kad Nacionalinės dailės galerijos atidarymas Lietuvai turi milžinišką reikšmę. „Lietuvos dailei, jos eksponavimui tai svarbus įvykis. Pagaliau pirmą kartą visą Lietuvos dailės retrospektyvą pamatysime vienoje vietoje“, – sakė jis.

Ministras pastebėjo, kad galerijoje laukiama daugybės parodų. „Kelias atsisakėm priimti, nes nėra tarpelio, kur jas įdėti“, – aiškino R.Vilkaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius