-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sostinėje penktadienį prasidės festivalis „Vilnius šviečia”

Spalio 10 d., penktadienį, 19.00 val. bus moderniai apšviesti sostinės Žvėryno ir Geležinio vilko tiltai. Netradicinis Žvėryno tilto apšvietimas yra ilgalaikio Vilniaus miesto savivaldybės projekto dalis, o Geležinio vilko tiltas bus išmargintas lazeriais tik vienam vakarui.
Tomas Liubertas/ Žvėryno tiltas
Tomas Liubertas/ Žvėryno tiltas / Projekto "We love Lithuania" nuotr.

Birželio mėnesį Vilniaus miesto savivaldybė vykdė konkursą, kurio metu miestiečiai galėjo balsuoti už jiems labiausiai patikusį tilto apšvietimo projektą. Nugalėtoju tapo vienas seniausių sostinėje Žvėryno tiltas. Specialiai šiam tiltui sukurtas modernus RGB LED apšvietimas leis ne tik keisti šviesos spalvas, bet ir sutaupyti iki 80 proc. energijos. Tai vienas pirmųjų tokio tipo projektų Baltijos šalyse. Naujasis apšvietimas paryškins ir po tiltu esančią meninę instaliaciją – mėnulį, kuri šiuo metu naktimis skendi tamsoje.

Kuo daugiau šviesos žmogus gauna, tuo laimingesnis ir saugesnis jaučiasi.

„Norime, kad Vilnius taptų  „šviesos miestu”, kuriame būtų kuo mažiau tamsos. Galima sakyti, kad šviesa mieste didina gyventojų laimės indeksą. Tyrimai rodo, kad šviesos poveikis žmogui itin reikšmingas – kuo daugiau šviesos žmogus gauna, tuo laimingesnis ir saugesnis jaučiasi. Taigi,  tiek šviesos festivaliai, tiek meniškai apšviesti tiltai ir kiti objektai ne tik formuoja miesto veidą, bet ir suteikia gerų emocijų vietiniams ir miesto svečiams,” – sako Vilniaus meras Artūras Zuokas.

Pasak mero, buvo svarstoma, kokį tiltą apšviesti – Geležinio Vilko, Baltąjį ar Žvėryno tiltą. Savo nuomonę aktyviai pareiškė daugiau nei 5200 žmonių, o galutinį sprendimą priėmė specialiai šiam konkursui sudaryta komisija, kurios sudėtyje buvo savivaldybės atstovai, menininkai ir architektai. Komanda, parengusi projektą Geležinio Vilko tilto apšvietimui, po konkurso nenuleido rankų ir nusprendė įgyvendinti savo idėją bent vienam vakarui ir taip paskatinti miesto valdžią neapsiriboti vienu tiltu.

Tiltų įžiebimas yra simbolinis startas šviesos festivaliui „Vilnius šviečia”, kuris šeštadienį, spalio 11 d., 19.00 val. sujungs Bernardinų sodą ir Pilaitės šviesos instaliacijų festivalį  „Beepositive“.

Tiltų įžiebimas yra simbolinis startas šviesos festivaliui „Vilnius šviečia”, kuris šeštadienį, spalio 11 d., 19.00 val. sujungs Bernardinų sodą ir Pilaitės šviesos instaliacijų festivalį  „Beepositive“.

Bernardinų sode bus pristatomos 3D vaizdo projekcijos, šviesos instaliacijos, interaktyvios šviesos pramogos – visa tai bus papildyta įdomiais faktais iš parko istorijos. Lankytojų taip pat lauks interaktyvūs žaidimai, muzikos ir šviesos šou bei netikėti atradimai. Sode bus atkurtas kadaise veikęs kino teatras ir šokių aikštelė. 

Šviesos instaliacijų festivalio „Beepositive“, vyksiančio Pilaitės rajone, šių metų tema – „Šiaurės pašvaistė“. Čia savo darbus pristatys Lietuvos ir pasaulyje garsūs Švedijos menininkai: Dascha Esselius, Asa Maria Bengtsson, Fredrik Weerasinghe. Festivalyje taip pat bus galima sudalyvauti šokių pamokose ir kūrybinėse dirbtuvėse, išvysti menininkų performansus, ugnies šou, spektaklius. Organizatoriai į renginį kviečia atvykti su šviečiančiais kostiumais ar aksesuarais – įspūdingiausio kostiumo savininkas bus apdovanotas specialiu „Beepositive“ prizu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius