-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Sostinės dienos“ kviečia į Gedimino prospektą ir prie Neries

Rugsėjo 1-oji šiemet – ne tik moksleivių, jų tėvų ir studentų šventė. Vilniaus centre prasidės ir „Sostinės dienos“, šiais metais visus vilniečius ir miesto svečius kviečiančios į Gedimino prospektą ir prie Neries. Pakrantėse bus maisto ir vaizdų, o po upę laivas „Ryga“ moksleivius plukdys nemokamai, o jų tėvus – perpus pigiau.
„Neries baletas“
„Neries baletas“ / Projekto partnerio nuotr.

Tris dienas Gedimino prospektas dūzgės, laukdamas vilniečių ir jų svečių šventėje. „Dūzgiantis prospektas“ nuo penktadienio vidurdienio kvies į Menų ir muzikos gatvę atkarpoje tarp Katedros ir V.Kudirkos aikščių. Čia įsikurs vizualiųjų menų ekspozicijos, bus galima pamatyti įvairių dailininkų, keramikų, tapytojų, grafikų ir kitų menininkų darbus.

Šioje erdvėje – daugybė kultūros renginių bei koncertų: šalia Nacionalinio dramos teatro įsikūrusioje scenoje „Kuždesiai“ vyks bardų pasirodymai, koncertuos nedidelės grupės, džiazo muzikantai, aktoriai. Didžiojoje prospekto scenoje „Veiksmai“, įrengtoje prie V.Kudirkos aikštės, irgi vyks atlikėjų ir garsių muzikos grupių koncertai, įspūdingi pučiamųjų kolektyvų pasirodymai.

Kiek pakeitęs vietą, ne tik V.Kudirkos a., bet ir prospekte nuo Jogailos iki A.Jakšto g., mada dvelks Dizaino skveras. Jame festivalio svečiai galės pasidžiaugti lietuviško dizaino perlais ir pamatyti naujausias dizainerių kolekcijas.

Toliau, Vasario 16-osios g. link, skaitytojų lauks Knygų alėja, o prie Lukiškių aikštės – Gardžių lauktuvių kelias. Katedros aikštėje tradiciškai vyks muzikos žvaigždžių koncertai. Bet visa tai – įprasta kiekvienoms „Sostinės dienoms“.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Gedimino prospekto rengimas Sostinės dienų renginiams
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Gedimino prospekto rengimas Sostinės dienų renginiams

Naujai viskas atrodys Neries pakrantėje nuo Karaliaus Mindaugo tilto centro link. Čia įsikurs daugybė kavinukių ant ratų, o naktimis, nuo 23 val., dvi valandas galima bus grožėtis unikaliu 3D audiovizualiniu projektu „Neries baletas“. Ekranu šįkart taps į nemažą aukštį iškeltas Neries upės vanduo.

Anot organizatorių, „Neries baleto“ žiūrovai bus kviečiami leistis į kelionę po Neries upės dugną ir išvysti paslaptingą Vilniaus miesto povandeninį pasaulį, o potyrius sustiprins subtili ir originali baleto šokėjų choreografija bei vaizdo projekcijoje rodomi žinomi Vilniaus architektūros objektai, pastatai.

Kaip pasakoja projekcijos „Neries baletas“ rengėjas Linartas Urniežis, pagrindinė idėja filmuojant baleto šokėjus buvo suteikti jiems nesvarumo būseną, taip sukuriant savotiškus ir itin plastiškus judesius – tam buvo pasitelktas specialus baseinas. Po vandeniu vykusio filmavimo metu narai atliko tiek operatorių, tiek gelbėtojų vaidmenį, suteikdami deguonies į 3 metrų gylį panėrusiems šokėjams.

Prie „Sostinės dienų“ prisigretinti sumanė ir laivo „Ryga“ įgula – vaikai šiuo laivu bus plukdomi nemokamai.

„Rugsėjo 1-osios dienos proga bei „Sostinės dienos 2017“ metu kviečiame pasinaudoti nemokamu plaukimu vaikams iki 16 metų laivu „Ryga“ Vilniuje bei laivu „Skaistis“ Trakuose. Suaugusiems, atėjusiems su vienu ar dviem vaikais, bus taikoma 50 proc. nuolaida bilietui“, – teigė laivo „Ryga“ kapitonas Leonas Benetis.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Laivas „Ryga“
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Laivas „Ryga“

Rugsėjo 1 dieną laivas „Ryga“ Vilniuje plauks nuo 17 val., rugsėjo 2 ir 3 dienomis nuo 10 val. iki 20 val. Rugsėjo 1, 2, 3 dienomis laivas „Skaistis“ Trakuose plauks nuo 10.30 val. iki 19 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius