-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Sostinės dienų“ naujiena – išskirtiniai renginiai Neries krantinėje

Vilniečiai ir sostinės svečiai jau kitą savaitgalį kviečiami švęsti mieste, kuris 24-ą kartą keletą dienų alsuos masiškiausio kultūros festivalio „Sostinės dienos 2017“ linksmybėmis. Pasinerdami į originalių staigmenų ir naujienų kupiną kultūrinę kelionę, festivalio lankytojai rugsėjo 1–3 d. taps išskirtinės programos liudininkais.
„Sostinės dienų“ pristatymo spaudos konferencija
„Sostinės dienų“ pristatymo spaudos konferencija / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Vilniaus miesto mero pavaduotojas Linas Kvedaravičius sako visų paslapčių neišduosiantis, tačiau labai džiaugiasi, kad grįžta Neries krantinės svarba. Atkarpoje tarp Karaliaus Mindaugo ir Žaliojo tiltų, pasak festivalio rengėjų, vyks ne tik kultūriniai renginiai – skrandžius palepinti galės kiekvienas.

Gero maisto krante susiburs net apie 30 gurmaniškų Food Truck maisto vagonėlių, kurie pasiūlys pačių įvairiausių ir įmantriausių virtuvių šedevrų.

Atsinaujinusios „Sostinės dienos“

Neries krantinė trauks ir joje įrengta alternatyviosios muzikos scena „Eksperimentai“, kurioje skambės įvairiam muzikiniam skoniui pasirinkimą suteikianti muzikos įvairovė. Scenoje galima bus išgirsti „Sheep Got Waxed“, „The Independent“, „Local Blood“ ir dar daug kitų atlikėjų.

Muzikinio projekto „Girių Dvasios“ atstovas Evaldas Azbukauskas teigia, jog jo programa pasiūlys praplėsti muzikinį akiratį, galbūt išeiti iš komforto zonos. „Tai bus alternatyva visos muzikinės programos kontekste“, – sako jis.

Remigijus Merkelys, „Vilniaus festivalių“ vadovas, „Sostinės dienų“ organizatorius sako, jog festivalis pasiūlys didžiulę įvairovę renginių tradicinėse miesto vietose, tačiau bus ir naujovių, kurių šiais metais yra ne viena. Pasak jo, tai sukelia ir nemažai iššūkių, tačiau džiugina atnaujinta erdvė šalia Neries upės. R.Merkelys tikisi, kad ji taps tradicine vieta ir kitose „Sostinės dienose“.

Dar vienas naujas dalykas krantinėje – žmonės penktadienio ir šeštadienio vėlyvais vakarais, nuo 23 val. iki 1 valandos nakties, galės stebėti unikalios 3D videoprojekcijos seansus. Kaip spaudos konferencijoje sakė 3D projekcijos „Neries baletas“ rengėjas Linartas Urniežis, galimybė surengti tokį projektą yra labai gera, tačiau pripažino, jog laukia ir nemažai iššūkių. 3D projekcija bus iškelta virš Neries.

„Turinys tuo ir unikalus, kad visas veiksmas vyks po vandeniu, todėl net ir patyrusiems baleto šokėjams pirmi bandymai buvo sunkūs, tačiau po kiek laiko visi priprato“, – sako L.Urniežis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Sostinės dienų“ pristatymo spaudos konferencija
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Sostinės dienų“ pristatymo spaudos konferencija

Jei upės ir oro sąlygos bus palankios, seansai vyks visomis festivalio dienomis. O geriausias vaizdas bus nuo Žvejų g. krantinės.

Šventės organizatoriai nepamiršta ir mažųjų dalyvių. Prie Karaliaus Mindaugo paminklo įsikurs „Šeimų ir vaikų parkas“. Jame veiks šaudymo tirai, batutai, karuselės, šokinėjimai su guminiais lynais ir kt. Galima bus įlindus į gigantiškus plastikinius burbulus pasivartyti dideliuose baseinuose, bus įrengti specialūs šokinėjimo ir nučiuožimo atrakcionai. Juose bus linksma ne tik vaikams, bet ir jų tėvams, tikina festivalio organizatoriai.

Parkas veiks rugsėjo 1 d. nuo 12.00 iki 20.00 val., rugsėjo 2 d. nuo 10.00 iki 20.00 val. bei rugsėjo 3 d. nuo 10.00 iki 19.00 val.

Vakaro akcentai

Didieji festivalio koncertai skambės Katedros aikštėje, kur rugsėjo 1-ąją 21 val. pirmą kartą Lietuvoje koncertuos garsioji britų atlikėja KT Tunstall, „Grammy“ nominuota alternatyvus roko dievaitė . Prieš britę pasirodymą surengs Lietuvos metų grupe pripažinti, indie roko vėliavnešiais Lietuvoje tituluojami „Colours of Bubbles“.

O šeštadienį į tą pačią sceną žengs kiti lietuviai - 20 val. įspūdingą ir abejingų nepaliekantį viso vakaro pasirodymą surengsiantys „G&G Sindikato“ vyrai žada nepamirštamą koncertą. Grupės lyderis Gabrielius Liaudanskas – Svaras sako, jog savo mieste nori surengti ilgą ir įspūdingą koncertą. „Mes taip ir padarysime“, – čia pat pridurdami juokiasi „G&G Sindikato“ nariai.

Dūzgiantis prospektas

Vilniaus Gedimino prospektas virs „Menų ir muzikos gatve“. „Veiksmų“ scenoje, kuri įsikurs prie V.Kudirkos aikštės, gros „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“, „Baltasis kiras“, Vidas Bareikis, „Šventinis Bankuchenas“, „Poliarizuoti stiklai“, „Kiti kambariai“ ir daug kitų atlikėjų.

„Kuždesių“ scenoje prie Nacionalinio dramos teatro užburiančius pasirodymus surengs Migloko, Domantas Razauskas, „Tamsaulė“, „Vandenynas“ ir kt.

Gedimino prospekto atkarpoje prie rašytojos Žemaitės paminklo šventės svečius kvies ir tradicija tapusi „Knygų alėja“, kurioje, pasak organizatorių, bus pilna netikėtumų.

Svečiai skanaus maisto ne tik pasidairyti, bet ir įsigyti galės „Gardžių lauktuvių kelyje“. Kuris, pasak organizatorių, bus kupinas įvairiausių patiekalų.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Kastytis Sarnickas-Kastetas ir Gabrielius Liaudanskas-Svaras
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Kastytis Sarnickas-Kastetas ir Gabrielius Liaudanskas-Svaras

Mados gerbėjai akis paganyti galės „Dizaino skvere“, kuris šiemet bus išsiplėtęs, jame savo darbus pristatys 200 jau puikiai žinomų bei naujų dizainerių. „Dizaino skveras“ užims erdvę Gedimino prospekte nuo Jogailos iki A.Jakšto gatvės.

Jau tapo tradicija kiekvienų metų rudenį, „Sostinės dienų“ metu Vilniuje, Katedros aikštėje, organizuoti respublikinę neįgaliųjų bendruomenės mugę – koncertą „Tau, Vilniau!“. Jį nuo 2003 m. organizuoja Lietuvos specialiosios kūrybos draugija “Guboja’, suteikdama galimybę neįgaliems žmonėms iš skirtingų regionų susiburti kartu ir pristatyti visuomenei kūrybinius, meninius pasiekimus. Planuojama, kad šiame renginyje dalyvaus apie 1500 neįgaliųjų kūrėjų.

„Sostinės dienos“ Vilniuje vyksta nuo 1993 metų, tačiau šiemet organizatoriai pasiryžę padovanoti vilniečiams bei miesto svečiams didžiulę šventę, kurioje apsilankyti ir atrasti kažką malonaus sau galės kiekvienas lankytojas.

Visą festivalio programą galite rasti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius