Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sostinės dienų triukšme ramybę skleidė naujasis Bernardinų sodas

Sostinės dienų renginiai artėja į pabaigą. Sekmadienį vakare paskutinieji savo muzika miestiečius ir svečius džiugina grupės „Antis“, „Kurak“, „BA“, „Tenofold rabbit“ (Estija), „Astro‘n‘aut“ (Latvija) ir atlikėja Jurga Šeduikytė.
Bernardinų sodas atviras vilniečiams ir miesto svečiams
Bernardinų sodas atviras vilniečiams ir miesto svečiams / Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr.

Visą savaitgalį į Vilniaus centrą plūdo masės žmonių. Vieni ėjo pasiklausyti savo mėgstamų muzikantų, kiti pasižvalgyti po mugę – įsigyti naudingų daiktų. Daug žmonių sutraukė ir Bernardinų sodo (buvusio Sereikiškių parko) atidarymas.

Čia kalbinti žmonės vieningai teigė, kad parkas dabar atrodo erdvesnis, gražūs augalai bei fontanai džiugina akis, o takais malonu ir patogu vaikščioti. Per atidarymą ant suolelio sėdėjęs Balys pasakojo, kad šis sodas jam labai artimas: „Aš čia kiekvieną rytą ateidavau beveik dešimt metų. Tai buvo mano apmąstymų vieta, ne vieną eilėraštį čia esu parašęs. Sodas pasikeitė neatpažįstamai – nauji patogūs takai, vandens fontanėliai, augalai – labai puikų įspūdį paliko“.

Parke sutiktas Dovydas sakė, kad jam į akis labiausiai krenta nuostabus landšaftas. Sostinės dienose vaikinas taip pat lankėsi šeštadienį ir klausėsi koncerto Lukiškių aikštėje. Mugės dar neapžiūrėjo, nes brautis per žmones, norint pamatyti įdomesnius darbus, nėra malonu. Galbūt mugę aplankys šiandien, kai jų jau bus truputėlį mažiau.

Su vaikais į Bernardinų sodą atėjusi Rasa džiaugėsi puikiomis žaidimų aikštelėmis ir gražiai sutvarkyta parko aplinka, kurią parodyti miesto svečiams nebebus gėda. Lygindama šiais ir praėjusiais metais buvusias Sostinės dienas moteris sakė: „Pasigedau vaidinimų vaikams. Nežinau, galbūt neįsigilinau į programą, bet yra kitas didžiulis privalumas – šio sodo atidarymas. Žinoma, tokioms šventėms labai svarbus komponentas yra geras oras. Kiek pamenu, per „Sostinės dienas“ jis visuomet būna toks“.

Vilnietė Gabrielė lankėsi „Brainstorm“ koncerte ir Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejaus kiemelyje vykusiuose renginiuose. Mugėje mergina pirko konditerijos gaminių ir pastebėjo, jog šiais metais prekybininkų palapinės buvo išdėstytos žymiai tvarkingiau.

Paskutinis „Sostinės dienų“ akordas nuskambės sekmadienį 20 val. Katedros aikštėje, kur koncertuos legendinė grupė „Antis“. Viename iš interviu grupės lyderis Algirdas Kaušpėdas teigė: „Antis“ per vasarą praėjo daug festivalių, aktyviai koncertavo, todėl mes – kaip krepšininkai – būsimame koncerte būsime pačios kiečiausios formos.“ 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius