Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Spalvos“ – edukacinis spektaklis šeimai

Šokio teatras ir mažieji Nacionalinės M.K.Čiurlionio menų mokyklos auklėtiniai, užbaigdami koncertinį sezoną, kviečia į Vaikų gynimo dienai skirtą renginį. Gegužės 28 dieną šeimoms dovanojamas atnaujintas edukacinis šokio spektaklis „Spalvos“, kuriame pasakojama apie lietaus lašelį, apie saulę, apie žmogų-ugnį, apie varlę... Tai kasdieniškos, o kartu ir nekasdieniškos spalvų istorijos, skirtos mažiems ir dideliems.
Edukacinis spektaklis šeimai – „Spalvos“
Edukacinis spektaklis šeimai – „Spalvos“ / Renginio organizatorių nuotr.

Šokio spektaklį „Spalvos“ sukūrė Giedrė Zaščižinskaitė, Nacionalinės M.K.Čiurlionio menų mokyklos šokio mokytoja. Ji – šio spektaklio choreografė, scenografė ir kostiumų dailininkė.

Autorė universalia judesio kalba atskleidžia, ką pasakoja spalvos. Kiekviena spalva kuria vis kitokią nuotaiką, sukelia vis kitokias emocijas, kurias išreiškia skirtingi judesiai ir muzikos garsai.

Spektaklyje žavi režisierės išradingumas. Ji paprastai ir kūrybiškai supažindina vaikus su spalvomis, kartu meniniu žvilgsniu parodydama suaugusiems,  su kuo susiduria vaikas, žengdamas pirmuosius žingsnius dideliame, nuostabiame ir netikėtumų kupiname pasaulyje.

Visas spektaklio veiksmas – tarsi savotiškas pantomimos žaidimas. Žiūrovas intriguojamas atspėti, ką scenoje imituoja mažieji šokėjai.

Jaunuosius artistus pažinimo keliu veda puikus aktorius, šokėjas ir kūrėjas Donatas Bakėjus. Jis tikrai nepamiršęs  nuostabaus vaikystės pasaulio, šokdamas su vaikais tampa vienu iš jų – šėlstančiu, žaismingu  bendražįgiu.

Režisierė Giedrė Zasčižinskaitė pabrėžia, kad kurti spektaklį su pačiais mažiausiais mokiniais yra didelis iššūkis. Dar sudėtingesnė užduotis yra idėjas  perteikti taip, kad jos būtų suprantamos žiūrovui – nuo suaugusio iki paties mažiausio. „Vaikai spalvas gali sieti su konkrečiais gyvūnais arba objektais, tačiau asociacijas su spalvomis jie taip pat kuria ir per šokį bei muziką,  ” – dalinasi mintimis režisierė. Siekdama kūrybiškai praplėsti vaikų akiratį, režisierė ieško emocinių, vizualinių išraiškos priemonių, o taip pat paralelių su gamta, kuri pilna kodų, tinkančių apibūdinti spalvas.

Šokio spektaklis ,,Spalvos‘‘ – tai tarsi simbolinė vaiko kelionė per gyvenimą, atrandant spalvas. Kelionę vaikas pradeda visiškai baltas, o vėliau pamažu atranda užburiantį spalvotą pasaulį.

Veiksmą scenoje lydi nusotabūs klasikinės muzikos kūriniai. Pažinti spalvas  žiūrovams žaismingai padeda V. A. Mocarto, J. S. Bacho , A. Chačiaturiano ir A. Vivaldžio kūryba.

Šokio spektaklis „Spalvos“ – unikali edukacinė priemonė, skirta visai šeimai. Atraskite spalvas drauge su pačiais artimiausiais  Šokio teatre gegužės 28 dieną 18 val!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius