Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Spartakiada“: ir klasikinis techno, ir šviežių projektų gūsis

Jau mažiau nei mėnuo liko iki trečiojo muzikos ir sporto vienybei skirto festivalio „Spartakiada“. Jungtinė organizatorių komanda – elektroninės muzikos portalas Djscene.lt ir „K.U.B. Collective“ – į kaimo turizmo sodybą „Tolieja“, esančią Molėtų rajone, sportuoti ir šokti pakvies liepos 23–25 dienomis. Kol kas atskleidžiamas jau praktiškai galutinis įvairiam skoniui tinkamų elektroninės ir jai artimos muzikos atlikėjų sąrašas.
„SunSay“
„SunSay“ / Organizatorių nuotr.

Veiksmą vidurvasario festivalis prie Ešerinio ežero šiemet siūlys trijose skirtingo kalibro scenose. Tai – didžiausia ir galingiausiems muzikantams skirta „Spirk“ scena, gilesnių ritmų zona „Nerk“ bei aršiausiems šokėjams pritaikyta „Atlaikyk“. Jose iš viso pasirodys keliolika gyvai grosiančių atlikėjų ir bent triskart daugiau didžėjų.

„Spirk“ – techno klasikas, Ukrainos išminčiai ir Berlyno marguoliai

Techno gerbėjų ausis jau spėjo pasiekti naujiena, kad į festivalį šiemet atvyks vienas žanro smarkuolių, beveik dvidešimt metų scenoje skaičiuojantis The Advent, arba Cisco Ferreira. Jo kūrybinė veikla nusidriekusi per tokias šiurpulį savo pavadinimais keliančias įrašų leidyklas, kaip „Tresor“, „FFRR“ ar „Interational Deejay Gigolo“. Sklando legendos, kad gyvai atliekamas brito techno išgyvenusių, deja, nepalieka.

Dalis gyvų didžiosios „Spartakiados“ scenos nuotykių atskleisti jau anksčiau. Tai – Ukrainos scenos stebuklai, iš legendinių „5'nizza“ į „SunSay“ transformavęsi reggae, hiphop ir kitų atpalaiduojančio ritmo stilių maišaties profesionalai. Taip pat – tarptautinė neįtikėtiną skaičių stilių savyje talpinanti grupė „Jahcoozi“ iš Berlyno, kurių pasirodymo geriau nė neprognozuoti. Dar vieni svečiai – dusliabalsis MC Kemo su didžėjumi Triad iš Vokietijos.

Lietuvos fronte – jau dvi kartas apžavėti spėję „Empti“ bei roką su elektra puikiai derinantys „Happyendless“. Hitu „Didžėjaus žmona“ prieš kurį laiką sublizgėjęs sostinės projektas „Tytia Mina Teremina“ turėtų patikti visiems kitiems šeimų nariams. „Ministry of Echology“ su Eazystyle MC – tiems, kuriems festivalis neatsiejamas nuo poilsio galvai.

Keturgubą pasirodymą penktadieniui repetuoja vos antrus metus skaičiuojančio, bet Lietuvos ribas spėjusio peržengti kolektyvo „Silence Music“ atstovai. Įrašų kovas „Spirk“ scenoje rengs didžiųjų diskotekų meistrai Pagalve ir Hallucin („Techstylism“, Mantas T. ir Nostra („Partyzanai“ bei „K.U.B. Collective“ vyrijos alter ego Squarepussy & Apex Pimp.

Nardymas su disco, atsilaikymas prieš drum’n’bass ir techno

Kaip jau diktuoja pavadinimas, „Nerk“ scena bus skirta atpalaiduoti ne tik raumenis, bet ir protus. Stiliai čia, kaip ir visame festivalyje, neribojami – nuo disco iki beats, nuo house iki dubstep. Scenos pagrindą laikys didžėjai – tai „Spartakiados“ simboliais jau tapę Antanas Gustaitis, Saulty ir Loranas Vaitkus, taip pat Manfredas ir Sibiras, „Deep Inc“, Nightjar, „Out To Lunch“, „Mondayjazz“, „The Sneekers“. Gyvi personažai – debiutinę plokštelę jau glostantis uteniškis Brokenchord bei gyvai eksperimentuojantys „Taksi“, arba Mark Splinter ir Nightjar.

Neramiausiems ir ištvermingiausiems – speciali, bet tikrai ne aptverta teritorija „Atlaikyk“. Paskutinį garą čia bus galima išleisti su labai šviežiais ir ypatingai gyvais techno kūrėjais „Ubertone“ bei jų kolega Infektion. Didžėjaujant Kasčiui Torrau ir Donatello, Martynui M, BenBen, Omal, Android su Anber, Uncle Roll, Sonik & Moodbase, Intakz, Simao, Nervu, S13 bei Dr. X–Ray saulė bus ir lydima, ir pasitinkama.

Komandos jau treniruojasi „DJ Golo“ turnyrui

Į kasmetinį „Spartakiados“ futbolo turnyrą „DJ Golo“ taurei laimėti jau užsiregistravo aštuonios komandos. Tai – įvairių stilių palaikytojų (minimal, hardtechno, house), klubų („UPS“, „Stereo 45“) ir kitų muzikinių bendruomenių atstovai. Festivalio metu taip pat vyks gatvės krepšinio turnyras, skatinamos ir visos kitos sportinės iniciatyvos.

Bilietais į trečiąjį Djscene.lt ir „K.U.B. Collective“ pristatomą muzikos ir sporto festivalį „Spartakiada“ jau prekiaujama. Juos, visam liepos 23–25 dienų savaitgaliui šiuo metu 50 Lt kainuojančius, galima įsigyti kompanijoje „Tiketa“. Daugiau informacijos apie viską – festivalio tinklalapyje (www.spartakiada.lt). 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius