Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Spaudos fotografų apdovanojimuose himną grojo spausdinimo mašinėlė (nuotraukos)

Ir vėl sutemo tas ypatingas vakaras, kai vieną kartą metuose gali išvysti spaudos fotografus neįprastai pasipuošusius, surimtėjusius ir trumpam į šalį padėjusius savo fotoaparatus. Ketvirtadienio vakarą už gražiausias, ryškiausias, taikliausias ar profesionaliausias spaudos fotografijas Rotušėje išdalinti „Auksinio kadro“ apdovanojimai.
„Auksinio kadro“ apdovanojimų laureatai
„Auksinio kadro“ apdovanojimų laureatai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 Fotografija

Iškilmingą renginį, į kurį susirinko ne tik fotografų artimieji, draugai ir bičiuliai, bet ir jų dažni objektai – žinomi Lietuvos veidai, pradėjo neįprastų instrumentų muzika. Tik po akimirkos ceremonijos liudininkai atsistojo, pagaliau pažinę, kad spausdinimo mašinėlė, plaktukas mėsai mušti bei kiti netikėti daiktai grojo Lietuvos himną. Prieš prasidedant linksmajai iškilmių daliai, tylos minute buvo pagerbti Anapilin išėję kolegos, kurių vieno darbai buvo pateikti ir šių metų apdovanojimams.

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Būsimasis fotografas...
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Būsimasis fotografas...

Šiais metais aštuntą kartą rengiamam nacionaliniam spaudos fotografijų konkursui „Lietuvos spaudos fotografija“ savo darbus pateikė 151 fotografas. Iš šešių tūkstančių fotografijų tarptautinė komisija išrinko pretendentus ir nugalėtojus devyniose kategorijose. Šiemet pirmą kartą įsteigtas „Kolegų prizas“ – „Auksinis kadras“ stikle, kurį išrinko patys konkurso dalyviai – spaudos fotografai.

Už geriausią darbą kategorijoje „Naujienos“ įvertintas Artūras Morozovas, kuris užfiksavo gruzinų šunį, piktai išlydintį rusų kareivį. Kategorijoje „Gyvenimas“ apdovanota Herkaus Milaševičiaus fotografija, vaizduojanti dvi virtuvės darbuotojas, ištrūkusias per naktinę pamainą surūkyti po cigaretę. Geriausiu „Portretu“ šiais metais pripažintas Olgos Posaškovos komiškai užfiksuotas Seimo narys Julius Veselka. „Kultūros ir pramogų“ srityje šiais metais apdovanotas Zenonas Šilinskas, įamžinęs dainininkės Natalijos Zvonkės koncertą Alytaus pataisos namuose.

Kategorijoje „Sportas“ apdovanotas Rolandas Parafinavičius, kurio fotoaparatas pagavo laiptinėje rūkantį sunkiasvorį sportininką. „Kariuomenės“ temoje geriausiai pasirodė Gintaras Lukoševičius, įamžinęs žuvusio Lietuvos kareivio laidotuves. Geriausia fotografija tema „Gamta ir jos apsauga“ išrinkta Sigito Stasaičio aptikta mašinos partrenkta lapė. „Spindesio“ kategorijoje šiais metais geriausia pripažinta Oksana Školnaja, kuri užfiksavo jaunos stilingos porelės aistringą bučinį ant „Golfo“ kapoto. O už geriausią reportažą įvertintas Rolandas Žalgevičius, kuris su fotoaparatu stebėjo, kaip Žvingių bendruomenė iš gaisro išgelbėja visas degančios bibliotekos knygas.

Spaudos fotografai pirmąjį „Kolegų prizą“ paskyrė Sauliui Žiūrai už jo darbą „Fortuna privata“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius