Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Spektaklis vaikams kviečia kartu atšvęsti Valentino dieną (nuotraukos)

Spektaklis „Kvailos ir trumpos istorijos“ po gastrolių Utenoje, Rokiškyje, Alytuje atkeliauja į Vilniaus Mokytojų namų svetainę, kur vasario 14 d. 12 val. bus vaidinamas sostinės publikai.
Pagal K.Kasparavičiaus knygas spektaklį „Kvailos ir trumpos istorijos“ pastatė A.Gluskinas
Pagal K.Kasparavičiaus knygas spektaklį „Kvailos ir trumpos istorijos“ pastatė A.Gluskinas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Spektaklis sukurtas pagal vaikų pamėgto, užsienyje ir Lietuvoje įvertinto rašytojo ir iliustratoriaus Kęstučio Kasparavičiaus knygas „Kvailos istorijos“ ir „Trumpos istorijos“.

„Kvailų ir trumpų istorijų“ režisieriaus Antano Gluskino teigimu, spektakliu siekiama teatro kalbos pagalba kartu su vaikais pažvelgti į mus supantį pasaulį.

„Mus supa įvairiausi žmonės ir daiktai. Tad galime sakyti, kad spektaklis yra apie žmonių sudaiktėjimą ir apie daiktų sužmogėjimą. Tačiau kūrinys nėra įmantrus, su vaikais kalbame jiems suprantama kalba ir lengvai suvokiamomis formomis. Spektaklyje per garsą, spalvą, žodį, vaizdą, lytėjimą skatinamas vaikų kūrybiškumas bei saviraiška, vaikai taip pat tampa spektaklio dalyviais“, – pasakoja režisierius A. Gluskinas.

Spektakliui „Kvailos ir trumpos istorijos“ režisierius pasitelkia talentingus bei žinomus aktorius – Aldoną Vilutytę, Vaidotą Žitkų bei Vytautą Leistrumą. Spektaklio dailininkė – Aistė Anaitė, kūrusi kostiumus spektakliui vaikams „Arklio Dominyko meilė“. Muzika spektaklio metu kiekvieną kartą atliekama gyvai daiktais, balsu ir vaikiškais muzikos instrumentais.

Pasak teatro kritiko Rido Viskausko, „linksmus etiudus apie daiktus, jų transformacijas aktoriai turbūt mėgsta nuo studijų laikų: čia gali pasireikšti kiekvieno fantazija, humoras, pastabumas, skonis ir formos pojūtis. Juk smagu žiūrėti, kaip A. Vilutytė žaidžia Dantų pastos tūbelę, Šlepetes, Keramikinį vazonėlį, Šakutę, Porcelianinį puodelį, o vyrukai – kokius „pensijon išėjusius“ batus, kiaušinius obuolių pyragui, šaukštą ar peilį... Patenkinti ir mažieji – linksmai pažadinama jų vaizduotė, kūrybiškumas.“ (Literatūra ir menas, Nr. 3270)

Režisieriui A. Gluskinui pastarasis spektaklis vaikams – ne pirmasis. Už spektaklio „Bela, Bosas ir Bulis“ pastatymą Šiaulių dramos teatre režisierius 2009 metais gavo „Auksinio scenos kryžiaus“ apdovanojimą „Teatro vaikams“ kategorijoje.

„Kvailos ir trumpos istorijos“ sukurtos „Monoklio“ studijoje, kuri kuria kino filmus, teatro spektaklius, organizuoja su tuo susijusius renginius ir skatina nekomercinio meno plėtrą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius