-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Stasio Eidrigevičiaus paroda „Veidas ant kaukės“ kviečia į uždarymo savaitgalį

Artėjantį savaitgalį Nacionalinėje dailės galerijoje Vilniuje baigiama rodyti Stasio Eidrigevičiaus paroda „Veidas ant kaukės“. Nespėjusius apsilankyti parodoje arba norinčius dar kartą pasigėrėti žymaus dailininko kūriniais, galerija kviečia į specialią savaitgalio programą. Birželio 3–4 dienomis galerijos bilietas kainuos tik 1 Lt.
Veidas ant kaukės yra vienas svarbiausių Stasio Eidrigevičiaus kūrybos motyvų.
Veidas ant kaukės yra vienas svarbiausių Stasio Eidrigevičiaus kūrybos motyvų. / Annos Bedynskos nuotr.

Veidas ant kaukės yra vienas svarbiausių Stasio Eidrigevičiaus kūrybos motyvų, atskleidžiančių savitą dailininko mąstymą, požiūrį į jį supančią tikrovę. Parodoje eksponuojama apie 200 kūrinių, sukurtų 1974–2010 m. – tai aliejinė tapyba, pastelės, kaukės, miniatiūros, skulptūra, estampai, akvarelės, piešiniai bei fotografijos.

Svetingas-kūrybingas savaitgalis

Birželio 3–4 d. galerijos bilietas kainuos tik 1 Lt, lankytojų lauks nemokamos ekskursijos po parodą, įdomūs edukaciniai užsiėmimai. Penktadienį, birželio 3 d., 17 val., lankytojai turės išskirtinę progą daugiau sužinoti apie parodos rengimo užkulisius. Viena iš parodos kuratorių Milda Žvirblytė praves ekskursiją po parodą bei pasidalins patirtimi sudarant kūrinių kolekciją, bendraujant su menininku, ruošiant ekspozicijos erdvę. Šeštadienį, birželio 4 d., 15 val., kviečiame į ekskursiją po parodą su galerijos gide.

NDG nuotr./Stasio Eidrigevičiaus „Kiškis“
Stasio Eidrigevičiaus „Kiškis“

Taip pat šeštadienį, birželio 4 d., 12 val., edukacinio užsiėmimo šeimoms dalyviai ne tik aplankys S.Eidrigevičiaus parodą, bet ir darys aitvarus, kuriuos, paverstus į veidus ar kaukes, vėliau galės paganyti vėjyje šalia Nacionalinės dailės galerijos esančioje pievoje. Penktadienį ir šeštadienį pietiniame galerijos vestibiulyje šalia edukacijos kubo ir kavinės veiks atvira kūrybinė erdvė visiems, norintiems dalintis įspūdžiais ir užfiksuoti juos popieriuje.

Nacionalinės dailės galerijos (Konstitucijos pr. 22) ekskursijose gali dalyvauti iš anksto užsiregistravę (tel.: (8 5) 219 59 61, el. p. edukacija@ndg.lt) ir galerijos bilietą įsigiję lankytojai. Savaitgalio užsiėmimai šeimoms yra nemokami, reikia iš anksto užsiregistruoti tel.: (8 5) 219 59 61, el. p. edukacija@ndg.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius