-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Stilingo dueto koncerte – kerintys gitaros ir obojaus garsai

Birželio 3 d., trečiadienį, 18 val. šv. Jonų bažnyčioje klausytojams bus reta proga išgirsti stilingą gitaros ir obojaus duetą. Koncertuos dvi jaunos ir talentingos Lietuvos atlikėjos – gitaristė Ieva Baltmiškytė ir obojininkė Justė Gelgotaitė. Skambės šilta ir spalvinga programa: A. Vivaldi ir B. Marcello sonatos, F. Sor, M. Castelnuovo-Tedesco ir H. Villa-Lobos kūriniai.
Gitaristė Ieva Baltmiškytė ir obojininkė Justė Gelgotaitė
Gitaristė Ieva Baltmiškytė ir obojininkė Justė Gelgotaitė / Organizatorių nuotr.

„Gitara ir obojus – retas derinys, tačiau abu instrumentai pasižymi nepaprastu skambesio lengvumu. Tikiuosi, kad tas lengvumas ir melodijų grakštumas užburs klausytojų širdis“, – apie debiutuojančio dueto koncertą pasakojo obojininkė J. Gelgotaitė.

Programoje skambės ne tik modernūs, bet ir klasikiniai, baroko epochos kūriniai, reikalaujantys itin subtilaus atlikimo. „Yra manančių, kad gitara tinka tik populiariajai muzikai atlikti, tačiau taip nėra – klasikinė gitara gyvuoja nuo senų laikų, daugelis įvairių epochų kompozitorių rašė šiam instrumentui. Gitara atliekama ir klasikinė muzika“, – šypsojosi gitaristė Ieva Baltmiškytė.

Neatsitiktinai vakaro programoje skambės F. Sor Introdukcija ir Variacijos Mocarto tema gitarai solo, Op.9. Tai klasicizmo epochos ispanų kompozitoriaus ir gitaristo kūrinys, parašytas Mocarto operos „Užburtoji fleita“ tema.

Virtuoziškas M. Castelnuovo-Tedesco „Velniškasis kapričio“, sukurtas Paganinio temomis, autoriaus buvo skirtas vienam žymiausių praeities gitaristų – A. Segoviai.

Na, o žymaus brazilų kompozitoriaus ir modernisto H. Villa-Lobos Etiudas Nr.7 gitarai solo turėtų klausytojus sužavėti braziliška dvasia ir virtuoziškumu.

Abi atlikėjos gali didžiuotis įspūdingomis biografijomis. Ieva Baltmiškytė į gitaros paslaptis pradėjo gilintis dar besimokydama muzikos mokykloje. Vėliau mokslus tęsė Kauno J. Gruodžio konservatorijoje bei Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, kur baigė doc. J. Kurausko gitaros klasę.

Atlikėja tobulinosi įvairiuose meistriškumo kursuose tiek Lietuvoje, tiek užsienyje, tarp kurių ir pamokos pas vieno ryškiausių pastarųjų dešimtmečių ansamblio „Los Angelo gitarų kvarteto“ narius. Kartu su „Baltijos gitarų kvartetu“ I. Baltmiškytė sėkmingai garsino Lietuvos vardą daugelyje pasaulio šalių.

Obojininkė J. Gelgotaitė – M. K. Čiurlionio menų gimnazijos bei Lietuvos muzikos ir teatro akademijos auklėtinė (doc. R. Staškaus klasė). Besimokydama gimnazijoje du kartus tapo respublikinio Juozo Pakalnio konkurso laureate. 2004 bei 2006 m. stažavosi Prancūzijoje, pas žymųjį Liono konservatorijos profesorių J. L. Capezzali. Kaip solistė, groja su žymiausiais Lietuvos orkestrais ir ansambliais. Nuo 2005 m. yra Kristupo medinių pučiamųjų kvinteto narė.

Šis koncertas yra koncertų ciklo „Muzikos valanda Vilniaus Universiteto šv. Jonų bažnyčioje“, kurį organizuoja VU Kultūros centras, dalis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius