-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Studentų chorų festivalis kviečia į 3 dienas pajūryje truksiančią muzikos šventę

Jau šį savaitgalį pajūrio kraštas oš nuo studentiško šurmulio – Klaipėdoje, Kretingoje ir Palangoje skambės Aukštųjų mokyklų studentų chorų festivalis, dovanosiantis žiūrovams šešis nemokamus chorinės muzikos koncertus.
Studentų chorų festivalis. Organizatorių nuotr.(3)
Studentų chorų festivalis. Organizatorių nuotr.(3) / Organizatorių nuotr.

Lapkričio 10–12 d. vyksiančiame festivalyje pasirodys penkiolika studentų chorų iš Vilniaus, Kauno, Šiaulių ir Klaipėdos aukštųjų mokyklų bei kviestiniai svečiai – Latvijos universiteto Fizikos, matematikos ir optometrijos fakulteto mišrus choras „Aura“.

Chorai koncertuos Klaipėdos Marijos Taikos karalienės bažnyčioje, Kretingos Viešpaties Apreiškimo Švenčiausiai Mergelei Marijai bažnyčioje, Palangos Švenčiausios Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčioje, Klaipėdos Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčioje, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Klaipėdos fakulteto koncertų salėje.

Organizatorių nuotr./Studentų chorų festivalis.
Organizatorių nuotr./Studentų chorų festivalis.

„Labai džiaugiamės jau 24-ą kartą rengdami šią studentus vienijančią chorinės muzikos šventę. Tai rodo, kad akademinė Lietuvos chorų bendruomenė yra išties aktyvi ir vieninga. Šiuo metu studentų chorai ruošiasi laukiamiausiam ateinančių metų kultūriniam įvykiui – šimtmetį minėsiančiai Lietuvos dainų šventei, dalis jos kūrinių skambės ir festivalio koncertuose. Tad šis festivalis – vienas renginių, padėsiančių studentų chorams geriau pasirengti šventei. Kviečiame visus chorinės muzikos gerbėjus atvykti į pajūrį ir išgirsti, kaip skamba šimtai jaunosios kartos balsų“, – sakė festivalio koordinatorė, Lietuvos nacionalinio kultūros centro chorų specialistė Aistė Valentaitė.

Lapkričio 12 d., sekmadienį, 16 val. Didžiajame festivalio koncerte Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Klaipėdos fakulteto koncertų salėje jungtinis studentų choras, vienijantis per keturis šimtus dainininkų, atliks tiek naujus, tiek jau klasika tapusius kūrinius iš 2024 m. Lietuvos dainų šventės repertuaro bei kompozitoriaus Vytauto Miškinio kantatos moterų chorui „Keturi žvilgsniai į Saliamoną“ dalį „Osculetur me“.

Didžiausias ir jau tradicija tapęs Aukštųjų mokyklų studentų chorų festivalis Lietuvos nacionalinio kultūros centro iniciatyva rengiamas nuo 1995 m. Festivaliu siekiama skatinti meninę koncertinę veiklą, akademinių chorų ir chorų vadovų bendradarbiavimą, nacionalinio ir užsienio chorinio meno tradicijų pažinimą bei sklaidą. Renginys kasmet keliauja per didžiuosius Lietuvos akademinius miestus – Kauną, Klaipėdą, Šiaulius ir Vilnių.

Organizatorių nuotr./Studentų chorų festivalis.
Organizatorių nuotr./Studentų chorų festivalis.

Festivalio rengėjai – Klaipėdos miesto chorinė bendrija „Aukuras“, Klaipėdos miesto savivaldybė, Klaipėdos universitetas ir Lietuvos nacionalinis kultūros centras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius