Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Su premjera Kaune į sceną grįžta ir Nerijus Juška

Lietuvos baleto primarijų Nerijų Jušką užklupusi trauma ilgam nutraukė artisto pasirodymus scenoje. Gijimo laikotarpis truko ilgai, sklandė gandai, kad Nerijus gali į sceną nebegrįžti. Tačiau menininkas buvo itin atkaklus ir darė viską, kad gandai teliktų gandais. Ir štai, gera žinai jo gerbėjams – Lietuvos baleto žvaigždė vėl šoks Kauno valstybinio muzikinio teatro šokio spektaklio „Notrdamo legenda“ premjeroje.
Nerijus Juška
Nerijus Juška / Viganto Ovadnevo nuotr.

Paklaustas, ar po tokios sudėtingos traumos nebijo šokti, menininkas atsakė: „Mūsų, baleto šokėjų, darbas visuomet rizikingas – trauma gali nutikti bet kada: scenoje, repeticijoje – tiesiog apie tai nereikia galvoti, tik tinkamai vertinti savo galimybes“. Kalbėdamas apie būsimą premjerą, artistas neslėpė džiaugsmo, kad po priverstinės pauzės šokti pradeda būtent šio teatro, su kuriuo jį sieja net 15 metų draugystė, scenoje. “Kai spektaklio statytojai pasiūlė vaidmenį, nesudvejojau nė akimirkos, juolab, kad man, kaip profesionalui, po klasikos šokti modernųjį šokį nėra labia sudėtinga, o ir darbas tokiame profesionaliame kolektyve teigia malonumą bei daugybę teigiamų emocijų” – neslėpė primarijus, net neabejodamas būsimojo spektaklio sėkme.

Šokio spektaklį „Notrdamo legenda“ Kauno valstybinio muzikinio teatro žiūrovas išvys per simbolinę meilės dieną, vasario 14-ąją. Spektaklio statytojas – choreografas Aleksandras Jankauskas. Ko gero vienintelis šalyje įvertintas Sankt-Peterburgo N.Rimskio-Korsakovo konservatorijos „master class“ sertifikatu šokio meistras pagal žinomą Viktoro Hugo dramą „Paryžiaus katedra“ parašė ir libretą –istoriją apie didelę aistrą ir amžiną meilę, blogio ir gėrio kovą, rūpestį ir atsidavimą, puikybės ir dorovės akistatą. Savo pasakojime choreografas į pirmą planą kelia pagrindinės veikėjos Esmeraldos tragediją, kurią mato jos akimis, vengdamas tradicinių pamokymų apie meilę. Greičiau atvirkščiai – spektaklyje atsiranda išskirtinė galimybė atidžiau patyrinėti šį galingą ir paslaptingą jausmą, pažvelgti į savo paties vidų, suvokti, kad nežabotos žmogaus ydos gali suteršti visa, kas gryna, didinga, o šiuos procesus sustabdyti gali tik mirtis. Populiarią meilės istoriją pasakodami šokiu ir plastika, spektaklio statytojai žudančiai neapykantai priešpastato meilės jausmo metamorfozę ir žmoniškumą. 

Spektaklio muzikos autorius ir kompiliatorius – kompozitorius Antanas Jasenka, dirigentas – Jonas Janulevičius. Be originaliosios muzikos spektaklyje girdėsime ir nemažai žinomų melodijų iš garsiojo Ričardo Kočiantės miuziklo „Paryžiaus katedra“, kurias atliks teatro solistai. Scenografiją pastatymui kuria Artūras Šimonis, kostiumų ir grimo dailininkė Rūta Biliūnaitė, video instaliacijų autorius Vladas Šerstobojevas. Spektaklyje kartu su Kauno valstybinio muzikinio teatro baleto trupės artistais šoks ir pripažinti Lietuvos baleto atlikėjai bei puikiai pasirodę šokio spektaklyje „Dulkių spindesys“ choro artistai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius