-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šv. Kristoforo orkestro koncerte – romantiškos žiemos sutiktuvės

Pasitikite žiemą kartu su Šv. Kristoforo kameriniu orkestru! Jaukiame koncerte, kuris vyks gruodžio 1-ąją 19 val. Šv. Kotrynos bažnyčioje, įsitikinsite, jog net ir šaltasis metų laikas turi nepakartojamos romantikos.
Koncerte skambės Loretos Batkevičiūtės balsas
Koncerte skambės Loretos Batkevičiūtės balsas / Organizatorių nuotr.

Kolektyvas, vadovaujamas charizmatiškojo bei niekuomet idėjų nestokojančio prof. Donato Katkaus, nepaliauja stebinti koncertinių programų įvairove, turtinga ne tik retai skambančiais opusais, bet ir iškiliausiais šių dienų solistais.

Šiame koncerte skambės dviejų solisčių – soprano Loretos Bartkevičiūtės (Austrija) ir mecosoprano Ritos Preikšaitės balsai. Žavios dainininkės atliks  galantiškosios epochos italų kompozitoriaus Giovanni Battista Pergolesi muzikinę misteriją Stabat Mater, ypatingai tinkančią bažnytinei erdvei. Prisiminti legendomis apipintą Adomo Mickevičiaus asmenybę pakvies Broniaus Kutavičiaus kūrinys Trys Adomo Mickevičiaus sonetai, o populiarusis JAV kompozitoriaus Samuelio Barberio Adagio styginiams nepaliks nei vieno abejingo. Būtent šio kūrinio skambesys, anot muzikos kritiko Alexanderio J.Morino, retai palieka sausas akis. Galėsime gėrėtis ir žinomo operos Carmen kūrėjo Georg Bizet magiškais Andantino garsais, o romantinį polėkį vainikuos Jeano Sibeliuso Rakastava (Mylintysis) ir Antonino Dvořáko bei  Edvardo Griego miniatiūros.

Jau 17 metų gyvuojantis Šv. Kristoforo kamerinis orkestras garsina Vilniaus miestą ir su kaupu pateisina Šv. Kristoforo – Vilniaus miesto globėjo – vardą. Anot legendos, Šv. Kristoforas, gyvenęs prie upės, ant savo pečių perkeldavo žmones į kitą krantą. Taip ir Šv. Kristoforo kamerinis orkestras – nepailsta „nešti“  savo klausytojų į kitą, muzikos lobių kupiną krantą.

Koncertas „Žiemos romantika“ vyks gruodžio 1 d., ketvirtadienį, 19 val. Šv. Kotrynos bažnyčioje  (Vilniaus g. 30, Vilnius).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius