-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šv.Kristoforo kamerinis orkestras kviečia į įsimintiną jubiliejų

Ketvirtadienio vakarą Vilniaus Šv.Kristoforo kamerinis orkestras kviečia į įsimintiną jubiliejų – savo 15 metų gyvavimo sukaktį.
Šv.Kristoforo kamerinis orkestras kviečia į įsimintiną jubiliejų.
Šv.Kristoforo kamerinis orkestras kviečia į įsimintiną jubiliejų. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kaip teigia jubiliejinio koncerto organizatoriai, per šį sąlyginai trumpą laikotarpį stygininkų sambūris pelnė spalvingą reputaciją. Vieniems šis kolektyvas atrodo neatsiejamas nuo linksmų pokštų, stilingo ir lengvo svingavimo, malonių šventiškų vakarų, o kitiems Šv.Kristoforo orkestras – klasikos ekspertas, puikiai jaučiantis stiliaus smulkmenas nuo baroko iki šiuolaikinės muzikos ir nepagydomai įsimylėjęs Jozefą Haidną. Treti regi muzikantų, kaip lietuvių muzikos propaguotojų, misiją.

Kadangi nėra visuotinai sutarta, kokią muziką grodamas Šv.Kristoforo orkestras yra įspūdingiausias, gimtadienio proga skambės ir klasikiniai, ir šiuolaikiniai akordai. Ypač tikėtinos ir staigmenos, taip mėgiamos profesoriaus Donato Katkaus.

Pagrindinę savo 15-ojo gimtadienio dovaną orkestrantai „išpakuos“ publikos akivaizdoje – tai kompozitoriaus Anatolijaus Šenderovo naujasis kūrinys, pavadintas „Dvylika Donato dienų“. Jį įkvėpė 2007 m. išleistas kalendorius, kurio kiekviename puslapyje profesorius Donatas Katkus buvo pavaizduotas vis naujame vaidmenyje. „Man pasirodė, kad visi šie personažai – tai orkestro vadovo kovos už meną, būvį ir orkestro egzistencijos realūs vaizdai, – apie kūrinį pasakojo kompozitorius A.Šenderovas. – Juk, kartais, jam tenka būti ne tik dirigentu, bet ir šventuoju (dirbant tik iš idėjos), darbininku (nuolat repetuojant), boksininku (kovojant prieš rutiną), valdininku (pasirašyti ar nepasirašyti), buhalteriu (duos pinigų ar ne), geologu (ieškant giliai užkastos koncepcijos), policininku (užtikrinant teisingumą), kariu (kovojant su nedorėliais dėl išlikimo), muitininku (ieškant paslėptų netikslumų ir neatrastų interpretacijos galimybių)“. Anot kompozitoriaus, jo kūrinys Šv.Kristoforo orkestro gimtadieniui juokingai nejuokingas, tačiau labai optimistiškas.

Žiūrovai D.Katkų ir jo vadovaujamą orkestrą pamilo už puikią muziką ir gerą nuotaiką. J.Kalinsko nuotr.

Visas D.Katkaus metamorfozes ir orkestro dovanas bus galima išvysti ketvirtadienio vakarą, 19 val., Šv. Kotrynos bažnyčioje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius