Švęsdamas jubiliejų, choras „Jauna muzika“ koncertą dedikuos V.Augustinui

Gimtadienis – tai ta šventė, kuri regis galėtų ir nesibaigti. Choras „Jauna muzika“ švenčia ne bet kokį, o ypatingą gimtadienį – 20-mečio jubiliejų! Žmogui dvidešimt metų nėra daug, tačiau kolektyvui tai svaru ir reikšminga. Choro jaunatviškumą visada išduoda muzikos ugnimi degančios akys ir neišsenkantis dainininkų entuziazmas. Todėl savo džiaugsmu ir patirtimi choras dalinsis su visais chorinės muzikos mylėtojais.
Vaclovas Augustinas
Vaclovas Augustinas / Redo Vilimo/BFL nuotr.

Gruodžio 11 d., penktadienį, 19 val. Šv. Kotrynos bažnyčioje įvyks antrasis Vilniaus miesto savivaldybės choro „Jauna muzika“ jubiliejinių koncertų ciklo „Vakar, šiandien ir rytoj“ koncertas „Dedikacija“. Jei pirmajame ciklo koncerte choras atliko gražiausias, lyriškiausias ir smagiausias spiričiuelių, džiazo ir roko kūrinių aranžuotes, kurių daugumą interpretuoti mokėsi dar 2001 m. kartu su amerikiečių choro dirigentu Ira Spaulding ir 2005 m. su žymiu britų choro dirigentu Bobu Chilcottu, tai antrąjį koncertą skiria ilgamečiui choro meno vadovui ir vyriausiajam dirigentui Vaclovui Augustinui.

Choro dirigentas Vaclovas Augustinas baigė Lietuvos muzikos akademijos prof. Hermano Perelšteino choro dirigavimo klasę bei prof. Juliaus Juzeliūno kompozicijos klasę. Grojo ir dainavo roko grupėse „Saulės laikrodis“ ir „Antis“, po pastarosios grupės atsikūrimo 2007 m. toliau groja joje klavišiniais ir kuria muziką. Šiuo metu Vaclovas Augustinas ne tik vadovauja vienam pajėgiausių Lietuvos chorų, bet ir dėsto Lietuvos muzikos ir teatro akademijos kompozicijos, choro dirigavimo, dainavimo katedrose, taip pat Vilniaus pedagoginio universiteto meninio ugdymo katedroje.

Taip jau sutapo, kad šiais metais dirigentas ir kompozitorius švenčia savo penkiasdešimtmetį. Kaip ir dera jubiliatui, koncertinį vakarą diriguoti jam nereikės. Tačiau koncerto programoje skambės įvairiais kūrybos laikotarpiais sukurti kompozitoriaus kūriniai chorui a cappella.

Tai jau beveik „Jaunos muzikos“ koncertų tradicine introdukcija tapusi lyriškoji lietuvių liaudies dainų aranžuotė „Anoj pusėj Dunojėlio“, taip pat „Supkit meskit“, „Treputė Martela“ ir kiti. Programą papildys ir užsienio autorių kūriniai iš choro repertuaro, kuriuos pasiūlė patys choro dainininkai. Chorui diriguos antrasis dirigentas Egidijus Kaveckas, solines partijas atliks choro artistai Giedrė Paukštytė, Lina Valionienė, Nora Petročenko, Nerutė Šiliūtė, Marius Turlajus ir Donatas Zakaras. Ir tai dar ne viskas! Nes gruodžio 26 d. 18 val. Šv. Kotrynos bažnyčioje planuojamas jubiliejinis kalėdinis choro koncertas kartu su seserų Daunyčių ansambliu „Regnum musicale“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius