Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Tarptautinė šiuolaikinės juvelyrikos paroda „AKIS 2015 TELŠIAI“ „Akademijos“ galerijoje

Spalio 5 – 17 dienomis Vilniaus dailės akademijos galerijoje „Akademija“ (Latako g. 2) vyksta tarptautinė šiuolaikinės juvelyrikos paroda „AKIS 2015 TELŠIAI“ – čia eksponuojami Europos menininkų juvelyrikos kūriniai.
Tarptautinė šiuolaikinės juvelyrikos paroda „AKIS 2015 TELŠIAI“ „Akademijos“ galerijoje
Tarptautinė šiuolaikinės juvelyrikos paroda „AKIS 2015 TELŠIAI“ „Akademijos“ galerijoje

Dalį kolekcijos sudaro autorių atvežti darbai, kita dalis – rugsėjo mėnesį Telšiuose vykusiame simpoziume sukurti papuošalai ir objektai tema „Akis: vaizdo ir minties determinantas“.

Juvelyrikoje akis yra vienas svarbiausių „įrankių“, tačiau, visų pirmiausia, akis maitina vaizduotę tikrovės reginiais. Akis yra tas taškas, kuriame susitinka šiapusybė ir anapusybė, apčiuopiama ir neapčiuopiama, tikrovė ir intelektas.

Akis yra susitikimo centras. Savo patirtis menininkai įkūnija mažo mastelio kūriniuose, skirtuose ne tik žiūrėti, bet ir dėvėti.

Parodos dalyviai: Mona Wallstrom (Švedija), Kelly McCallum (Jungtinė Karalystė), Philipas Sajetas (Nyderlandai), lenkai Giedyminas Jablonskis, Andrzejus Bossas, Olga Podfilipska-Krysinska, Michalina Owczarek, Olga Stawarska, lietuviai Laima Kėrienė, Beata Zdramytė, Albertas Gedvilas, Benas Staškauskas, Solveiga ir Alfredas Krivičiai, Asta ir Mindaugas Šimkevičiai, Violeta Adomaitytė, Dovilė Kondrašovaitė, Justina Zymonaitė, Justina Bukantaitė, Tautvydas Vidugiris. Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba. Kuratorė Laima Kėrienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius