Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Tarptautiniame plenere sukurti darbai papuoš Klaipėdą

Ketvirtadienį Klaipėdos senamiestyje, Didžiojo Vandens gatvės skvere, bus atidaroma tarptautiniame plenere sukurtųų darbų paroda.
Menininkai kūrė Baroti galerijos kieme.
Menininkai kūrė Baroti galerijos kieme. / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Tarptautinis tapybos pleneras, skirtas garbingam Klaipėdos miesto jubiliejui bei Klaipėdos apskrities dailininkų sąjungos „Baroti“ galerijos dvidešimtmečiui pažymėti, siekia pakviesti į Klaipėdą šešetą aktyviai kuriančių šiuolaikinių menininkų iš šešių skirtingų šalių – Kazachstano, Tadžikijos, Azerbaidžano, Gruzijos, Ukrainos ir Lietuvos. 

Dvi savaites truksiantis pleneras skatins tapytojus pažvelgti į Klaipėdos miesto erdves per savo kūrybos prizmę – atrasti individualius atskaitos taškus miesto kaip architektūrinio komplekso, jo istorijos, kultūros, detalių ar nuotaikų pažinimui ir atspindėti tai tapybos darbuose. 

Kūrybinis procesas remsis abipusiu bendradarbiavimu: autoriai bus supažindinami su įvairialypiu Klaipėdos miesto kontekstu, stengiantis suteikti jiems pirminį atspirties tašką, po kurio laukiama grįžtamojo kūrybinio atsako. 

Projekto metu siekiama pamatyti, parodyti ir įvertinti Klaipėdą „šviežiu“ žvilgsniu – t.y. tokiu, kokį su savimi atsineša kątik atvykęs keliautojas. Kuriam laikui atsikratant suasmeninto Klaipėdos, kaip gimtojo miesto, „bagažo“, norima klaipėdiečiams parodyti mums įprastas vietas per vakarietiško-rytietiško požiūrio paralelę, unikalią subjektyvią interpretaciją. Šiuo atžvilgiu Centrinės Azijos ir Kaukazo valstybės pasirinktos ne tik dėl išskirtinės tapybos stilistikos, mažai žinomos mūsų kraštuose, bet ir su tikslu išgauti kuo įdomesnį Klaipėdos veidą, pasitelkus rytietišką pasaulėžiūrą.

Projektas taip pat atsisako tradicinės uždaros kūrybinės erdvės, siekiant priartinti kūrybinį procesą prie publikos ir taip sudarant galimybę kiekvienam iš arti pamatyti proceso eigą. Dailininkai bus įkurdinti Baroti galerijos erdvėje – lengvai pasiekiamoje vietoje Klaipėdos centre, kur kiekvienas norintis galės pabendrauti ir padiskutuoti su kuriančiais menininkais. 

Projekto realizaciją įkūnys didelio formato (2x3m) darbai ant presuotos medžio drožlių plokštės pastatyti Didžiosios Vandens gatvės skvere. Jie pagyvins bendrą uostamiesčio atmosferą ir papildys mūsų miestą taip trūkstamu gatvės menu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius