-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tarptautiniame tapybos plenere gimsta Lietuvos ir užsienio menininkų kūriniai

Kaune prasidėjo antrasis tarptautinis tapybos pleneras, kurį rengia vaizduojamosios dailės festivalis „Menas senuosiuose Lietuvos dvaruose“.
Festivalio „Menas senuosiuose Lietuvos dvaruose“ pleneras
Festivalio „Menas senuosiuose Lietuvos dvaruose“ pleneras / Festivalis „Menas senuosiuose Lietuvos dvaruose“ archyvo nuotr.
Temos: 2 Pleneras Menas

Iš dešimties pakviestų menininkų į plenerą atvyko aštuoni. Jonas Daniliauskas, Meda Norbutaitė, Andrius Miežis, Hanne Juga (Suomija), Lorella Paleni (Italija), Eva del Fraile Fiz (Ispanija), Rocko Iremashvili (Gruzija) ir Wilma Keizer (Olandija) pradėjo darbuotis Ryšių istorijos muziejaus mažajame kiemelyje liepos 1 d. Dar tikimasi sulaukti ir Annos Bulkinos iš Ukrainos.

Per kelias dienas tapytojai spėjo susidraugauti, pradėti dirbti ir kiek patyrinėti miestą. Daugumai užsienio svečių tai – pirma viešnagė ne tik Lietuvoje, bet Rytų Europoje apskritai, todėl Kaunui tenka svarbi užduotis sukurti teigiamą įspūdį apie šį pasaulio kraštą.

Plenero organizatoriai šiemet turėjo tą patį tikslą kaip ir pernai – išlaikyti kuo didesnę įvairovę. Aštuoni menininkai – tikrai skirtingi visais atžvilgiais: tiek amžiumi, tiek patirtimi, net darbo tempu, nekalbant jau apie kultūrinę įvairovę. Bent jau kol kas lūkesčiai pasiteisino – kuriamuose darbuose atsispindi akivaizdūs stiliaus, manieros, požiūrio skirtumai.

Plenero tema išlieka Kauno miestas, tačiau ne visi menininkai atsiliepia į bandymus paveikti jų kūrybinę vaizduotę. Medos Norbutaitės ar Rocko Iremashvili (Gruzija) darbuose lengvai atrasime Kauno architektūros vaizdinius, Andrius Miežis kaip visada ironiškai traktuoja miesto temą apskritai, Hanne Juga (Suomija) renkasi Kauno gamtos atvaizdavimą. Tuo tarpu Eva del Fraile (Ispanija), Lorella Paleni (Italija), Jonas Daniliauskas, Wilma Keizer (Olandija) dirba sau įprastų temų rėmuose.

Ryšių muziejaus kiemelyje jau pasirodė ir pirmieji svečiai – trečiadienį plenero tapytojus aplankė Kroatijos menininkų delegacija, dirbanti galerijoje „Meno parkas“, kasdien užsuka Kauno menininkai, miesto meno mylėtojai ir tiesiog smalsuoliai. Ne visi tapytojai šiemet dirba Ryšių muziejaus kiemelyje – dėl nuolat kintančios šviesos kai kurie nusprendė rinktis studijinį variantą ir persikraustė į muziejaus parodų salę. Džiugu, kad muziejaus erdvės suteikia galimybę turėti pasirinkimą, kad toli nuo namų tapytojai gali susikurti aplinką, artimą tai, kurioje dirbti yra įpratę, bet kartu atrasti naujas formas.

„Didžiulis pasitenkinimas organizatoriui yra matyti, kad gimsta geri, įdomūs, stiprūs darbai, – sakė dailės festivalio „Menas senuosiuose Lietuvos dvaruose“ sumanytojas ir plenero rengėjas Olegas Darčanovas. – Kviečiame miestiečius atvykti į Ryšių muziejaus kiemelį, pabendrauti su menininkais ir pasinaudoti galimybe iš arti stebėti kūrybos procesą.“

Tapytojai Ryšių istorijos muziejaus mažajame kiemelyje dirba kasdien maždaug nuo 11 iki 20 val.

Plenero parodos atidarymas vyks liepos 12 d. 18 val. Ryšių istorijos muziejuje (Rotušės a. 19).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius