Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Tarptautiniame tinklalaidžių projekte – K.Sabolius ir K.Savickienė

Pernai pandemijai sukausčius tarptautinio mobilumo galimybes, Lietuvos kultūros sklaidai užsienyje teko ieškoti naujų formatų. Taip gimė pirmasis kartu su aštuoniais Europos Sąjungos (ES) šalių nacionaliniais kultūros institutais bei ES delegacija Izraelyje inicijuotas „Voices of Europe“ tinklalaidžių projektas. Jis įgyvendintas kartu su vienu pagrindinių Izraelio dienraščių „Haaretz“, pranešė Kultūros ministerija.
Tinklalaidė
Tinklalaidė / 123RF.com nuotr.

Pirmajame tinklalaidžių sezone 2020 m., skirtame Europai ir ES šiandien, kalbintos rašytoja dr. Kristina Sabaliauskaitė ir VU TSPMI docentė dr. Margarita Šešelgytė. Pokalbių temos apėmė tiek esminius klausimus, kas yra Europa šiandien, ar ES reprezentuoja Europą, tiek ir tai, kaip gyvena Europa (po)pandeminėmis sąlygomis. Pašnekovus iš Europos ir Izraelio kalbino garsus šalies užsienio naujienų žurnalistas Oren Nahari.

Šiemet tinklalaidžių serija grįžta antrajam sezonui. Jame numatytos devynios tinklalaidės, kuriose kalbėsis po du ES ir / ar Izraelio atstovus (menininkus, tyrėjus, publicistus ir pan.), o pokalbiai suksis apie Izraeliui ir Europai šiandien aktualias temas. Antrasis sezonas startavo birželio 28 d. pokalbiu su Nobelio chemijos premijos laureate prof. Emmanuelle Charpentier. Liepos 5 d. dieną pasirodysiančioje tinklalaidėje O.Nahari apie vaizduotę ir kūrybiškumą skaitmeniniame amžiuje kalbins VU filosofą dr. Kristupą Sabolių bei Bukarešto žydų filmų festivalio direktorių Dan Michael Schlanger. Rugpjūčio 23 d. pasirodys sezoną vainikuojanti tinklalaidė, skirta menui ir kultūrai po pandemijos. Joje pokalbiui susitiks Lietuvos nacionalinio dramos teatro Meno skyriaus vadovė, tarptautinio festivalio „Sirenos“ meno vadovė ir Teatro informacijos centro bendraįkūrėja Kristina Savickienė bei tarptautinio Berlyno kino festivalio vykdančioji direktorė Mariette Rissenbeek.

Antrojo sezono „Voices of Europe“ tinklalaides bus galima rasti dienraščio „Haaretz“ internetinėse svetainėse, o vėliau ir populiariausiose tinklalaidžių platformose: „Apple“, „Spotify“ ir „Google“.

Projektas įgyvendinamas bendradarbiaujant su kultūros atašė Izraelyje ir Lietuvos kultūros institutu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius