Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tarptautinis dainuojamosios poezijos festivalis „Tai – aš“ atidarytas: Mokytojų namų balkone jau plevena festivalio vėliava

Pirmadienio rytą Vilniaus mokytojų namai buvo papuošti gražia rudens tradicija tapusio tarptautinio dainuojamosios poezijos festivalio „Tai – aš“ vėliava. Įvairios akcijos, kuriomis buvo kviečiama apsilankyti festivalio koncertuose, vyko ir praeitą savaitę, tačiau šia iškilminga ceremonija jis oficialiai paskelbtas atidarytu
Festivalio „Tai – aš“ atidarymas
Festivalio „Tai – aš“ atidarymas / Mokytojų namų nuotr.

Visą festivalio laiką Vilniaus mokytojų namų balkone plazdėsianti vėliava neleis apie jį pamiršti dainuojamosios poezijos mylėtojams. Vėliavą iškėlė gausus festivalio savanorių būrys, taip pat Mokytojų namų kolektyvas, o ceremonijai vadovavo vienas festivalio organizatorių – Juozas Žitkauskas ir minėtos įstaigos direktorė Zita Zenobija Žepnickienė.

„Smagu, kad „Tai – aš“ turi savo vietą tarp kitų Vilniuje ir Lietuvoje vykstančių festivalių. Tuo neabejoti leidžia gausiai lankomi koncertai. Ypač malonu, kad esame laukiami ir mažuose miesteliuose. Stengiamės dainuojamosios poezijos mylėtojus džiuginti ne tik kokybiška muzika, bet ir smagiomis akcijomis. Tikiuosi, kad tiek festivalio dalyviai, tiek klausytojai atras bendrų sąlyčio taškų per poeziją, muziką, kuri nėra vienadienė. Ji suartina skirtingas kultūras ir priverčia šiek tiek stabtelėti, įsiklausyti ir susivokti dinamiškame gyvenime“, – džiaugėsi Z.Z.Žepnickienė.

Tradiciškai vieni įsimintiniausių festivalio „Tai – aš“ koncertų vyks Šv. Kotrynos bažnyčioje: spalio 15 d., antradienį, 18 val. dainuojamosios poezijos mylėtojai yra kviečiami prisiminti Marcelijaus Martinaičio kūrybą, kuri skambės Gedimino Storpirščio, Domanto Razausko, Vytauto V. Landsbergio, Mindaugo Ancevičiaus ir kitų atlikėjų lūpomis ir akordais.

Spalio 17 d. kalendoriuje pasiryškinti turėtų Ainio Storpirščio gerbėjai – jis scenoje gros ne tik su naujai užgimusia grupe „Vandenynas“, bet ir perspektyviu atlikėju iš Lenkijos M. Lanuszka. Spalio 18 d. bus galima išgirsti Domantą Razauską, Andrių Zalieską-Zalą, Jokūbą Bareikį, grupę „Kamanių šilelis“, Vidą Bareikį bei muzikantus iš Latvijos, Švedijos, Airijos, Prancūzijos ir Ukrainos. Spalio 19 d. išskirtiniame koncerte muzika dalinsis Olegas Ditkovskis ir Neda Malunavičiūtė su bičiuliais.

Klausytojų dėmesį turėtų patraukti tradiciniais tapę „Naktinėjimai“ ir neįprastas Andriaus Kulikausko pasirodymas bardų diskotekoje „Šis tas netikėto“, kurioje taip pat siaus Domantas Razauskas, Vidas Bareikis ir kiti žymūs atlikėjai. Neliks nuskriausti ir mažieji klausytojai –specialiai jiems gros Vytautas V. Landsbergis ir svečias iš Latvijos – L. Bicane. Be to, kviečiame nepamiršti ir baigiamųjų koncertų sostinėje ir Kaune, spalio 20 d., sekmadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius