Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tarptautinis folkloro festivalis „Saulės žiedas“ Šiauliams žada netikėtumų ir bemiegę naktį

Šiauliuose liepos 3-7 dienomis penktą kartą vyks jau tradicija tampantis tarptautinis folkloro konkursas-festivalis „Saulės žiedas“. Jame dalyvauja folkloro atlikėjai, šokėjai, dainininkai ir muzikantai iš Lietuvos ir viso pasaulio.
Šiauliai pasipuošę tarptautiniam folkloro festivaliui „Saulės žiedas“
Šiauliai pasipuošę tarptautiniam folkloro festivaliui „Saulės žiedas“ / Rolando Parafinavičiaus nuotr.
Temos: 2 Folkloras Šiauliai

Unikaliame Baltijos regiono renginyje kartu su Lietuvos folkloro kolektyvais dalyvaus ir svečiai atvykę iš Bulgarijos, Čekijos, Ispanijos, Lenkijos, Puerto Riko, Rumunijos, Serbijos, Turkijos ir Moldovos. Jie varžysis šešiose skirtingose kategorijose: tradicinio ir stilizuoto folkloro šokėjų, instrumentinės muzikos, solo vokalistų, dainavimo grupių ir instrumentalistų, bei bus vertinami tarptautinės žiuri.

Rolando Parafinavičiaus nuotr./`iauliai pasipuoaę tarptautiniam folkloro festivaliui Saulės žiedas
Rolando Parafinavičiaus nuotr./Šiauliai pasipuošę tarptautiniam folkloro festivaliui „Saulės žiedas“

Šiaulių miesto pėsčiųjų bulvaras festivaliui jau pasiruošęs – iškabintos „Saulės žiedo“ vėliavėlės ir saulutės, o miestiečius džiugina kas keletą metrų sustatytų 10 miestą puošiančių dekoracijų – didžiulių ąsočių. Aštuonis, dekoruotus drobe ir palmių kamieno žievėmis, sukūrė viso miesto puošyba besirūpinantis floristas Evaldas Jasiūnas. Kūrėjas pasakojo, kad jam šią idėją padėjo įgyvendinti skirtingų profesijų draugai.

Kitus du ąsočius iš žilvičio vytelių nupynė Eligijus Žickis. Nors pinti ąsočiai net dviejų metrų aukščio, tai ne patys didžiausi šio menininko sukurti kūriniai. Ąsočiai eksponuojami Šiaulių miesto pėsčiųjų bulvare ir miestą puoš iki kito renginio – Šiaulių dienų, kurios vyks rugsėjo 16-22 dienomis.

Pasak konkurso-festivalio direktorės Rūtos Stankuvienės, tokie puošybos elementai nebuvo pasirinkti atsitiktinai: „Vizualinis motyvas ąsotis yra gerovės, pilnatvės, bendravimo simbolis. Prie pilno ąsočio vandens, giros ar sulos mes susirenkame atsigaivinti fiziškai ir dvasiškai bei pabendrauti.“ Tai padaryti ir yra kviečiami miestiečiai bei miesto svečiai „Saulės žiedo“ festivalyje.

Šio festivalio-konkurso koordinatorė Goda Gargasaitė atskleidė, kad be penkių šventinių dienų miestiečiams bus siūloma linksmintis ir vieną naktį. Liepos 6-ąją vyksiantis „Saulės nakties“ renginys žada daug netikėtumų. Miesto pėsčiųjų bulvare po atviru dangumi bus galima išvysti šventės dalyvių ir ansamblių pasirodymus, Kaštonų alėjoje menininkai rengs ir siūlys sudalyvauti performansuose, mieste skambės muzika ir bus šokami įvairiausių stilių šokiai. Šiauliečiai miesto švente galės pasidžiaugti ilgiau, nes miesto centre įsikūrusios kavinės ir parduotuvės užeiti kvies iki 2 val. nakties, o viešasis transportas dirbs ilgiau nei paprastomis dienomis.

Rolando Parafinavičiaus nuotr./`iauliai pasipuoaę tarptautiniam folkloro festivaliui Saulės žiedas
Rolando Parafinavičiaus nuotr./Šiauliai pasipuošę tarptautiniam folkloro festivaliui „Saulės žiedas“

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius