Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tarptautinis Vilniaus šviesų festivalis „Beepositive“ grįžta penktą kartą

5-asis Tarptautinis Vilniaus šviesų festivalis „Beepositive“ šiemet sugįžta spalio 9-10 d.
„Beepositive“ festivalio akimirka
„Beepositive“ festivalio akimirka / Augustės Smailytės nuotr.

Naujų ir didesnių kūrybinių užmojų pagauti, kūrybinės dirbtuvės „Beepart“ šių metų spalį surengs Lietuvoje lygių neturintį ir jau penktąjį kartą iš eilės, šviesų festivalį „Beepositive“.

Šviesų festivalis „Beepositive“, pernai sulaukęs daugiau nei 30000 lankytojų per vieną vakarą, šiemet tikisi su nauja ir ne mažiau įspūdinga programa pritraukti dar daugiau auditorijos, kuri ne tik stebės, bet ir aktyviai sudalyvaus festivalio metu įkurtose kūrybinėse dirbtuvėse. Šiemet prie renginio organizavimo prisijungė ir aktyvios Vilniaus bendruomenės bei kultūros centrai – Užupis, Antakalnis, Kirtimai, Trakų Vokė ir Stoties rajonas. Taigi, festivalis plečiasi nuo Pilaitės į kitus Vilniaus rajonus.

Arturo Ivancovo nuotr./„Beepositive“ akimirka
Arturo Ivancovo nuotr./„Beepositive“ akimirka

„Beepositive“ organizatoriai pasakoja: „Aktyviai bendraujame ir bendradarbiaujame su užsienio menininkais. Kartu su Baltijos šalių šviesų festivalių rengėjais – Latvija, Estija ir Lenkija, įgyvendinsime „Kūrybiškos Europos“ projektą „Baltic Light Chain“ („Baltijos šviesos grandinė“). O iš Skandinavijos šalių – Švedijos, Norvegijos ir Suomijos sulauksime šviesos menininkų, dizainerių, kurie sukurs 4 instaliacijas tema „Mistiškas vanduo“.

Šių metų festivalio temos – „Mistiškas vanduo“ ir „Apleisto kultūrinio paveldo apšvietimas“. Planuojama apšviesti pastatus, tiltus, vandens telkinius. Jauniesiems lankytojams bus siūloma interaktyviūs žaidimai su šviesa ir kūrybinės dirbtuvės. Žiūrovų laukia koncertas, teatrališki šviesų pasirodymai, lauko kinas, kavinės ir kitos pramogos. Edukacinė programa ir viešos paskaitos džiugins ištroškusius žinių. Kaip ir kiekvienais metais rinksime dalyvių ir žiūrovų sukurtas fotografijas bei video klipus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius