-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tauragės gimtadienio renginiuose apsilankė per 15 000 tauragiškių ir miesto svečių

Šiemet Tauragės miestas švenčia 510-ties metų jubiliejų. Gegužės 29 – birželio 4 dienomis mieste šurmuliavo didžiausia metų šventė – „TAURO RAGAS 2017“. Jubiliejinio Tauragės gimtadienio, trukusio 7 dienas, renginiuose apsilankė virš 15 tūkstančių tauragiškių, Lietuvos ir užsienio svečių, kurie stebėjo daugiau kaip 40 kultūros ir sporto renginių, – informuoja Tauragės miesto savivaldybė.
Tauragės miesto šventė „Tauro ragas 2017“
Tauragės miesto šventė „Tauro ragas 2017“ / Tauragės rajono savivaldybės nuotr.

Kiekvieną šventinės savaitės dieną vyko įvairūs projektai, koncertai, susitikimai. Išskirtinės pramogos vaikams ir suaugusiems keitė viena kitą, kviesdamos atvykti, dalyvauti, pasidžiaugti Tauragės miestu, krašto žmonėmis, svečiais ir bendromis veiklomis.

Miesto gimtadienis prasidėjo įspūdingu tarptautiniu edukaciniu saviraiškos projektu „WOW“ ir grupės „The Young Americans“ pasirodymu. 350 Tauragės vaikų ir jaunimo dviejų valandų šou metu kartu su 43 jaunaisiais amerikiečiais parodė, kad visi vaikai yra talentingi ir gali pasiekti daug. Nepamirštamas 400 žmonių per 2 dienas sukurtas reginys – šventė ne tik dalyviams, bet ir žiūrovams.

Gegužės 30-ąją Tauragės miesto šventės renginiai kvietė į Kultūros rūmus. Tauragiškiams ir miesto svečiams pristatyta paroda „Tauragė menininkų akimis“, surengtas Tauragės Žalgirių gimnazijos instrumentinės grupės „Gimę čia“ koncertas.

Birželio 1-ąją – tarptautinę vaikų gynimo dieną – įvairiose miesto erdvėse šurmuliavo vaikai. Atgimimo aikštėje vyko vaikų piešinių ant grindinio akcija „Piešiu Tauragę“, pasveikinti tarptautinio dailės darbų konkurso-parodos „Mano šalies pasaka“ laureatai, Pilies aikštėje, skambant muzikai, vaikštant dantukų fėjoms, siekta dantų valymo rekordo. Tauragės pilies aikštėje vienu metu dantis valėsi net 2 481 žmogus! Renginio dalyviai pasipuošė vienodomis kepuraitėmis su užrašu „Visi šypsosi viena kalba“.

Tauragės rajono savivaldybės nuotr./Tauragės miesto šventė „Tauro ragas 2017“
Tauragės rajono savivaldybės nuotr./Tauragės miesto šventė „Tauro ragas 2017“

Iškilmingai atidaryta didžiausia ir moderniausia Tauragėje laisvalaikio ir pramogų aikštelė. 1000 kv. m užimančioje modernioje ir saugioje žaidimų aikštelėje pramogų ras ir maži, ir suaugę. Ji suskirstyta į tris zonas, skirtas vaikams, paaugliams ir senjorams.

Šventinėmis dienomis tauragiškius ir miesto svečius džiugino sporto varžybų ir aktyvių pramogų gausa. Vyko Baltijos galiūnų čempionatas, automobilių slalomas, tarptautinis futbolo turnyras, Jono Viktoro Kalvano parke iškilmingai atidarytas pernai tauragiškių komandos „Velomaratono“ renginyje iškovotas BMX dviračių, riedlenčių ir riedučių „Nutrilite“ parkas. Šventėje dalyvavo bei visus tauragiškius pasveikino ir pats dviračių maratono iniciatorius Benediktas Vanagas.

VIDEO: Tauragės miesto šventė „Tauro ragas 2017“

Birželio 2-osios vakarą iš Tauragės Vasaros estrados tiesiogiai visai Lietuvai skambėjo kaimo kapelų varžytuvių „Duokim garo“ dalyvių atliekamos melodijos. Žiūrovų pamėgtoje ir ilgus metus gyvuojančioje LRT laidoje nuotaikingą ir margą liaudiškos muzikos, dainų ir šokių pynę pynė įvairaus amžiaus atlikėjai.

Birželio 3–4 dienomis su dar didesniu šurmuliu atgijo visos miesto erdvės. Mugė, koncertai, nemokamos pramogos vaikams, sportinių automobilių ir motociklų griausmas, jėgos struktūrų technikos, ginkluotės pristatymas, iškilmingos rikiuotės, išvykusių tauragiškių susitikimų kiemas sukvietė į mūsų miestą tūkstančius tauragiškių ir miesto svečių.

Jono Viktoro Kalvano parkas savaitgalį virto vaikų žaidimų oaze: karuselės ir atrakcionai, pramogos, loterijos, konkursai, sveikatingumo kampelis ir kitos pramogos džiaugsmą teikė ne tik mažiesiems, bet ir jų tėveliams. Tauragės rajono savivaldybės administracija nupirko atrakcionų paslaugas ir sudarė sąlygas visiems vaikams papramogauti nemokamai.

Šventės metu gaudė automobilių varikliai ir cypė padangos. Klaipėdos senovinių automobilių asociacijos „Seni kibirai“ senovinių automobilių kolona apsuko garbės ratą centrinėmis miesto gatvėmis ir, griaudint varikliams, atvažiavo į Pilies aikštę, kur visi turėjo išskirtinę galimybę pasigrožėti įspūdingai atrodančiomis mašinomis ir šalia jų nusifotografuoti. Parodoje puikavosi apie 30 įvairių modelių senovinių automobilių.

Automobilių dekoravimo konkurse ,,Tauragei 510“ kvepėjo dažais ir iki pavakarės vyko jaunatviškai spalvingas automobilių dekoravimas. Keturios Tauragės automobilių įmonės dekoravimo procesui „paskolino“ 6 įvairių markių automobilius ir kiekvienai komandai įteikė po piniginį prizą.

Į Tauragės 510-ojo gimtadienio šventės kalendorių įtrauktas ir „Eolto-Autogido taurės“ automobilių slalomo varžybų antrasis etapas. Tai Šiaurės ir Vakarų Lietuvoje vykstanti keturių etapų serija, kurią kuruoja „Kauno autoklubas“. Slalomo rungtyje varžėsi net 70 automobilių, atvažiavusių iš įvairiausių šalies miestų.

Šventėje didelio susidomėjimo sulaukė kariuomenės, policijos, ugniagesių parodomoji programa. Visą dieną nesibaigianti miestiečių eilė vingiavo prie ugniagesių keltuvo, keliančio pažvelgti į Tauragės centrą iš paukščio skrydžio. Įdomu buvo ne tik vaikams, bet ir suaugusiems.

Šeštadienio vakarą į Tauragės vasaros estradą rinkosi tūkstantinė minia. Pasigėrėję nepakartojamu tauragiškio lakūno Europos čempiono Eltono Meleckio akrobatiniu skrydžiu, Tauragės aeroklubo ir Tauragės pilotų klubo pasirodymu, nuotaikingu Tauragės lengvosios muzikos orkestro koncertu, tauragiškiai ir miesto svečiai gausiomis ovacijomis sutiko Lietuvos scenos žvaigždę – Marijoną Mikutavičių.

Pasisveikinęs su publika ir pristatęs scenoje esančius savo grupės muzikantus, M.Mikutavičius pradėjo siautulingą šou: puikiai žinomos dainos, galinga ir kokybiška garso bei apšvietimo technika, nesumeluotai nuoširdus dainininko ir jo grupės narių bendravimas su publika.

Vakarą vainikavo visų tauragiškių vieningas šūksnis – „Su gimtadieniu Taurage“, įspūdingi lazeriai ir miesto padangę nušvietę fejerverkai.

VIDEO: Tauragės miesto šventė „Tauro ragas 2017“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius