Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teatro klube – muzikinis vakaras, skirtas Leonido Donskio atminimui

Kovo 30 d., 18.30 val. Kauno Teatro klube įvyks neeilinis muzikos ir vaizdų vakaras “Perkusinės atvirutės”, skirtas per anksti šį pasaulį palikusio filosofo Leonido Donskio atminimui.
Arkadijus Gotesmanas
Arkadijus Gotesmanas / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Šio vakaro iniciatorius – džiazo atlikėjas ir kompozitorius Arkadijus Gotesmanas. Arkadijus su Leonidu susipažino daugiau nei prieš dvidešimt metų – abu kūrėjus siejo meilė džiazo muzikai ir filosofijai. Iš čia gimė ir keletas bendrų menininkų projektų.

“Percussion Postcards”, arba “Perkusinės atvirutės” projektas yra skiriamas žymiausių pasaulio mąstytojų ir menininkų įamžinimui. Tai devynių muzikinių paveikslų pasakojimas apie tokias XX amžiaus asmenybes, kaip Milesas Daviesas, Siegmuntas Freudas, Josifas Brodskis, Rudolfas Nurijevas, Sylvija Plath, Mauricas Ravelis. Visi jie paliko neišdildomą pėdsaką Vakarų pasaulio kultūroje. Derindamas perkusiją, balsą ir video bei dokumentinius vaizdus Gotesmanas kuria autentišką muzikinį reginį.

Atvirukas, pasak sumanymo autoriaus, leidžia iš pabirų gyvenimo faktų, mozaikos, rekonstruoti vientisą pasakojimą apie žmogaus gyvenimą.

Atvirukas, pasak sumanymo autoriaus, leidžia iš pabirų gyvenimo faktų, mozaikos, rekonstruoti vientisą pasakojimą apie žmogaus gyvenimą.

Atviruku siunčiama žinutė yra glausta, bet talpi ir jaudinanti. Viskas, ką fiksuoja atvirukas - antspaudas, pašto ženklas, rašto nelygumas – yra svarbi jo dalis. Tam tikra prasme tai užfiksuotas laikas, nes atvirukas vėliau saugomas, tampa prisiminimo dalimi, pergyvena gavėją.

Tokiu pačiu principu grindžiama improvizacija scenoje – muzikinės pjesės pasižymi glaustumu, talpumu, priemonių įvairove, kurioje dominuoja perkusiniai instrumentai, bet projekto koncepcijai vystantis atsiranda vietos ir kitiems instrumentams.

A. Gotesmanas kultūros bendruomenei yra pažįstamas iš daugybės originalių, džiazo žanro ribas peržengiančių projektų, jis save drąsiai išbando bet kokių meno formų keliamuose iššūkiuose – muziką jungia su literatūra, teatru, vaizduojamaisiais menais. Naujajame projekte kartu su A. Gotesmanu dalyvauja daugybės džiazo projektų iniciatorius Julijus Grickevičius, šįsyk atliekantis skaitovo vaidmenį.

Dalis vakaro metu surinktų lėšų bus skiriama Leonido Donskio fondui, su kuriuo kompozitorius glaudžiai bendradarbiauja. Pirmuoju L.Donskio premijos laureatu šiais metais tapo istorikas prof. Saulius Sužiedėlis. Jis bus apdovanotas diplomu ir specialiai įrišta L.Donskio knyga bei pinigine premija. Kasmetinė L.Donskio premija bus teikiama asmeniui už ilgametes pastangas stiprinant pilietinį sąmoningumą, pakantą ir toleranciją, taip pat už žmogaus teisių gynimą, dialogo mezgimą ir palaikymą tarp skirtingai mąstančių, už pamokas ir pastangas kalbėti be pykčio ir šališkumo, už kitokios nuomonės išklausymą ir jos gerbimą, už nuolatinį priminimą, jog lavinimasis ir apšvieta yra nuolat mus lydintys reiškiniai, stiprinantys abipusį supratimą ir empatiją.

Daugiau informacijos apie renginį www.teatroklubas.lt arba http://www.tiketa.lt/LT/percussion_postcards_18529

Teatro klubo adresas – Vilniaus g. 22, Architektų namai, II aukštas, Kaunas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius