Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tomas Venclova skaitys viešą paskaitą Vytauto Didžiojo universitete

Rugsėjo 12 d., trečiadienį, 12 val., VDU S. ir S. Lozoraičių muziejaus salėje (K. Donelaičio g. 58, I a.) vyks VDU garbės daktaro, profesoriaus Tomo Venclovos paskaita-diskusija „Koks universiteto misijos ir ateities vaizdas matosi nuo Jeilio kalvų?“.
Tomas Venclova
Tomas Venclova / Jono Petronio nuotr.

Pasak diskusijos moderatoriaus prof. Egidijaus Aleksandravičiaus, susitikime bus kalbama apie universitetų vaidmenį puoselėjant mąstymą ir individualizmą šioje netikrumo epochoje, žiūrint į Lietuvą iš JAV perspektyvos. „Ar gali universitetai būti įprasminančios, įvietinančios, bet kartu ir išlaisvinančios edukacinės institucijos?“, – kol kas tik retoriškai klausia prof. Egidijus Aleksandravičius.

Jam antrina VDU Viešųjų ryšių prorektorė prof. Auksė Balčytienė, pabrėžianti saviaktualizuojančio individo paieškos, empatijos, jautrumo artimam puoselėjimo svarbą šiuolaikiniuose universitetuose. „Mums aktualu diskutuoti apie tai, kaip universitetai kinta šiandieninėje vartotojiškumu ir paviršutiniškumu persmelktoje visuomenėje, įsigalint ir vis labiau įsitvirtinant laukinio kapitalizmo dėsniams bei aršiai konkurencijai“, – teigia prof. A. Balčytienė.

Po diskusijos universitetas maloniai kviečia pažintį su iškiliu poetu pratęsti Istorinėje LR Prezidentūroje (Vilniaus g. 33, Kaunas), kur 17 val. profesorius skaitys savo eiles bei diskutuos su VDU ir Kauno bendruomenėmis. Poezijos vakare, skirtame poeto 75-mečiui, taip pat dalyvaus literatūrologė Dalia Kuizinienė.

Rugsėjo 11 d. 11 val. Lietuvos Respublikos Kultūros ministerijoje T. Venclovai bus įteiktas garbės ženklas „Nešk savo šviesą ir tikėk“. Šis apdovanojimas jam skirtas už kultūrų dialogo stiprinimą ir humanistinių vertybių ugdymą.

Prof. Tomas Venclova – iškilus poetas, intelektualas, publicistas, literatūros tyrinėtojas, Jeilio universiteto profesorius, garsus sovietmečio laikų disidentas, pasirinkęs emigranto ir pasaulio piliečio dalią. Jo poezija patenka į XX ir XXI a. lietuvių poezijos aukso fondą, o gausūs vertimai į įvairias užsienio kalbas liudija apie tarptautinį poeto pripažinimą. VDU garbės daktaro regalijos jam įteiktos 2010 m.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius