-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trakų pilyje naktį atgis senieji gyventojai

Penktadienį, gegužės 15 d., Trakų istorijos muziejus jau ketvirtą kartą Salos pilies sales lankytojams atvers sutemoms gaubiant Galvės ežerą ir kvies dalyvauti Tarptautinės muziejų tarybos (ICOM) inicijuojamame renginyje „Naktis muziejuje“.
Trakų pilis naktį
Trakų pilis naktį / Organizatorių nuotr.

Tik kartą per metus muziejus suteikia galimybę naktį susipažinti ir pabendrauti su viduramžių pilies gyventojais – amatininkais, kilmingomis damomis ir jų riteriais, mažakalbiais vienuoliais, didžiuoju kunigaikščiu, dvaro dailininku bei paslaptingomis pilies dvasiomis.

„Naktiniai renginiai, be abejonės, turi žavesio: tie patys eksponatai blausioje žvakių šviesoje įgauna paslaptingumo ir žadina vaizduotę, – sakė Trakų istorijos muziejaus direktorius Virgilijus Poviliūnas. – Šis renginys – puiki galimybė penktadienį, po savaitės darbų, atitrūkti nuo kasdienių rūpesčių ir bent laikinai pamiršti niūrias prognozes apie gilėjančią krizę.“

Jau nuo 19 val. pilies kieme senuosius amatus pristatys puodžiai, kalvis, juvelyras, muilo virėjai, stikliai ir monetų kalėjas. Lankytojus į smuklę užsukti kvies smuklininkas, o pilies menėse jų lauks dvaro knygrišys bei dvariškiai. Nuotykių ieškotojai bus pakviesti ieškoti pilyje paslėpto lobio.

Kasmet vis didesnio lankytojų susidomėjimo ir teigiamų atsiliepimų sulaukiantis renginys 22 val. prasidės teatralizuotu aukojimu Galvės ežerui priešpilyje.

Kol tėveliai dalyvaus specialioje ekskursijoje po naktinę pilį ir akis į akį susidurs su atgimusiais paslaptingais viduramžių pilies gyventojais, mažieji renginio dalyviai galės stebėti jiems skirtą Vilniaus „Lėlės“ teatro spektaklį „Princesė ir kiauliaganys“.

Pilies kieme specialią programą šventės svečiams pristatys Trakų riterių brolija „Viduramžių pasiuntiniai“ bei šokio ir ugnies studija „Čiutyta“. Šiemet pirmą kartą naktiniame muziejuje suskambės baltų mitologinės giesmės, atliekamos Gedimino Žilio.

Šventę vainikuos įspūdingas ugnies šou. Renginio šurmulys nutils tik apie 2 val. nakties.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius