TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Trakų pusiasalio pilyje vyks Viduramžių šventė

Birželio 18–19 d. į Trakus kviečia antrą dešimtmetį bebaigiąs renginys – Viduramžių šventė. Šiemet į Trakų pusiasalio pilį sugužės per 200 dalyvių iš Lietuvos, Latvijos, Lenkijos, Baltarusijos, Rusijos ir Azerbaidžano. Renginį organizuoja Trakų istorijos muziejus.
Riterių kova
Riterių kova / Trakų istorijos muziejaus nuotr.

Kaip rašoma muziejaus pranešime žiniasklaidai, šventėje dvi dienas skambės muzika, svaigiam šokio sūkury suksis ne tik šokėjai, bet ir lankytojai, kausis riteriai, triūs ir svečius mokys senųjų amatų meistrai, bus senovinių pramogų ir suaugusiems, ir mažiesiems.

Pasak Trakų istorijos muziejaus direktoriaus Virgilijaus Poviliūno, renginiai įkvėpė gyvybės nepelnytai užmirštai Pusiasalio piliai. Prieš tai net miestelėnai ne visi žinojo, kad miesto centre esantys griuvėsiai – kunigaikščio Kęstučio statytos didingos pilies, šalia kurios kūrėsi miestas. Kad būta čia svarbių istorinių įvykių, aršių kautynių.

Šiais metais po pertraukos į renginį vėl atvyksta Olštyno pilies riterių brolija, kuri ne tik dalyvaus riterių kovose, organizuos rungtis žiūrovams, bet ir pirmąkart surengs programą vaikams. Dalyvaus senbuviai – senovės baltų kovų brolija „Vilkatlakai“,Kauno karo istorijos klubas, Hospitalierių ordinas, „Kovas“. Pirmą kartą iš Baltarusijos atvyksta klubas „Bielyj Tur“. Šeštadienio pilies šturmo inscenizacijoje gali dalyvauti iki 40 kovotojų. Abi dienas stovyklose karybos rekonstruktoriai pristatys viduramžių ginkluotę, šarvus bei viduramžių gyvenseną.

Pilyje įsikurs ir amatų miestelis. Šiais metais didžiausias dėmesys skiriamas edukacijai. Į renginį atvyksta per 30 nagingųjų meistrų, edukatorių, tautodailininkų, paveldo puoselėtojų-entuziastų.

„Esame ištikimi Trakų istorijos muziejaus renginių dalyviai, – pasakoja amatininkų klubo „Dvaro meistrai“ narė Elena Aleksejeva. – Mes ne tik eksponuosime dirbinius ir demonstruosime kaip juos gaminti. Šventės svečiai patys galės sukurti istorinį gaminį – nusižiesti puodynę, pasigaminti apyrankę, susisukti žiedelį ar nusivyti juostą.“

Dainomis ir šokiais svečius linksmins viduramžių muzikos ansamblis „Lity Taler“ iš Baltarusijos, istorinio šokio trupė „Galms“ iš Latvijos, senosios muzikos ir šokio trupė „Festa Cortese“, folkloro kolektyvai „Obelija“, „Girjaukis“, choras „Gentis“, folkroko grupė „Žalvarinis“ ir intelektualiojo roko grupė „Corus“, kuri pristatys unikalų projektą su vokalistu Vusal Rzasoy. Šeštadienio vakarą šokio ir ugnies studija „Čiutyta“ užburs magišku ugnies šou.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius