Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Trakuose mindami vandens dviračius orkestrantai minės Žalgirio mūšį

Sekmadienį Trakuose, Galvės ežere, bus paminėta Žalgirio mūšio pergalė – daugiau nei 100 muzikantų ta proga gros pačiame ežere, Trakų pilies fone.
Minėjimo akimirka
Žalgirio mūšio minėjimo akimirka / Viktorijos Savickos nuotr.

Trakai – šių metų Lietuvos kultūros sostinė – Žalgirio mūšio 610-ąsias metines pažymės originalia akcija „Galvės vario banga“. Keturių pučiamųjų instrumentų orkestrų muzikantai gros mindami vandens dviračius.

Anot Trakų savivaldybės pranešimo, pergalės fanfaras Galvėje pūs Valstybinis pučiamųjų instrumentų orkestras „Trimitas“, Vidaus reikalų ministerijos Reprezentacinis pučiamųjų orkestras, Vaikų ir jaunimo pučiamųjų instrumentų orkestras „Jovaras“ ir Trakų rajono Rūdiškių muzikos mokyklos pučiamųjų instrumentų orkestras „Valery Brass“.

Šia akcija ne tik bus paminėta istorinė Lietuvai pergalė, bet ir siekiama Gineso rekordo. Tikimasi, kad bus įregistruotas rekordinis koncertas, kuriame dalyvaus daugiausia orkestrantų, vienu metu grosiančių ir minsiančių vandens dviračius.

1410 metų liepos 15 dieną šalia Griunvaldo vykęs Žalgirio mūšis buvo viena didžiausių epochos kovų. Jo metu jungtinės Lietuvos Didžiosios kunigaikštystės ir Lenkijos karalystės pajėgos, vadovaujamos Vytauto ir Jogailos, sutriuškino Kryžiuočių ordiną.

„Su pergale Žalgirio mūšyje siejamas ir LDK, ir Trakų – mėgstamiausios Vytauto Didžiojo rezidencijos bei valstybingumo centro – klestėjimas“, – teigiama Trakų savivaldybės pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius