Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trečiasis „Arklio Dominyko pasakų festivalis“ šiais metais ir vėl suburs šeimas liepos 9 dieną prie Baltojo tilto Vilniuje

Festivalio organizatorių Vytauto Kernagio paramos fondo ir kūrybos studijos „SHOWART“ teigimu, prieš dvejus metus didelio susidomėjimo sulaukęs „Arklio Dominyko pasakų festivalis“ šiemet auga dar labiau ir šventės svečius pradžiugins naujomis veiklomis, skirtomis visai šeimai.
„Arklio Dominyko pasakų festivalis"
„Arklio Dominyko pasakų festivalis" / Vytauto Kernagio fondo nuotr.

Šiemet festivalis bus dar didesnis, o gausybė nemokamų pramogų tikrai sudomins tiek vaikus, tiek tėvelius. Kaip ir praėjusiais metais, šeimų lauks ERGO pasakų kūrimo dirbtuvės – lyg viso renginio sūkurio centras, be kurio neįsivaizduojamas festivalis. Be pasakų kūrimo, ERGO pateiks ir kitų staigmenų bei prizų, iš kurių pagrindinis prizas – metinis draudimas nuo nelaimingų atsitikimų visai šeimai!

„Pernai prasidėjusi ERGO ir „Arklio Dominyko pasakų festivalio“ partnerystė tęsiasi ir šiemet. Šeima – viena iš pamatinių mūsų vertybių, todėl mes remiame šį šeimoms skirtą festivalį. Savo darbuotojus taip pat kviečiame ateiti į festivalį kartu su šeimomis ir tikime, kad tokie renginiai prisideda prie gražesnės Lietuvos kūrimo,„ – teigia Saulius Jokubaitis, „ERGO Insurance“ SE Lietuvoje generalinis direktorius. Šių metų pasakos bus kuriamos padedant atlikėjui ir aktoriui Giedriui Arbačiauskui bei rašytojui V. V. Landsbergiui.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Vilniuje „Arklio Dominyko pasakų festivalis“ suburė šeimas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Vilniuje „Arklio Dominyko pasakų festivalis“ suburė šeimas

Festivalio metu bus galima dalyvauti ir įsitraukti į diskusiją, kurią pristato „SneakyBox“. Diskusijoje, po trumpo pranešimo, bus galima užduoti klausimus lektoriams– sako vienas iš pasakų šventės organizatorių „SHOWART“ kūrybos studijos vadovas Artūras Trofimovas. Diskusijos pavadinimas: „Kompiuteriniai žaidimai šeimos draugas ar baubas?“ Naudodami žaidimų variklį Defold, „SneakyBox“ vaikams kartu su tėvais padės susikurti žaidimus, galbūt juos įsirašyti į jų turimus mobiliuosius įrenginius ir parsinešti namo.

„Festivalis – dar didesnis nei pernai, taigi pramogų pakaks ir pasakų šventėje jau dalyvavusiems, ir jos naujokams. Pavyzdžiui, „Impuls“ erdvėje kviesime šeimas atrasti sportišką laisvalaikį kartu ir dar už tai gauti dovanų! Visi dalyviai turės galimybę išbandyti savo jėgas nuotaikingoje estafetėje ir laimėti vasariškų prizų. O kad įspūdžiai liktų ilgam ,visi įveikę estafetę, turės galimybę pamankštinti ir veido raumenukus prie fotobūdelės, kur bus užfiksuotos išraiškingos nuotaikos, o nuotrauka padovanota šypsenos savininkui. Viso festivalio metu vyks loterija, kurios pagrindinis prizas – 3 mėn. narystė visai šeimai sveikatingumo klube „Impuls“.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Vilniuje „Arklio Dominyko pasakų festivalis“ suburė šeimas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Vilniuje „Arklio Dominyko pasakų festivalis“ suburė šeimas

Pasak V. V. Landsbergio, turininga pasakų festivalio programa dėliojama pirmiausia atsižvelgiant į šios šventės tikslą – suburti šeimas ir paskatinti jas kurti. „Pernai ir užpernai festivalio svečius žadėjome užkrėsti pasakų magija. Dalyvių reakcijos patvirtino, kad tikslą pavyko pasiekti, taigi ir toliau raginsime vaikus ir jų tėvus neįprastoje šventės aplinkoje ieškoti kūrybiškų sprendimų, drauge statant savo šeimos pasakų pasaulį“, – teigia festivalio idėjos autorius. Festivalio dalyviai pasakas galės užrašyti specialiose šiam festivaliui išleistose knygutėse, kad jau vakare tėvai savo mažylius galėtų džiuginti pačių sukurtomis istorijomis.

Šventėje taip pat svečius kvies „Nesquick studios Lietuva“ zona, kurioje mokysimės pasigaminti savo aitvarą, o pasigaminę juos, kelsime į dangų. Šioje zonoje taip pat netrūks gardėsių, kuriais galėsime mėgautis visą dieną.

„Arklio Dominyko pasakų festivalio“ organizatoriai ir toliau tęsia bendradarbiavimą su „Vilkyškių pienine“, kurios zonoje šeimynos vaišinsis gardžiais sūreliais, fotografuosis prie specialiai festivaliui įrengtos foto sienos ir, žinoma, leis laiką su visiems gerai pažįstamu Vilkyškių pieninės katinu. Patogiai prisėsti ir pailsėti čia galės visi norintys.

„Piešti į pasakų festivalio knygelę norėsime kiekvienas, tačiau mes jau įsivaizduojame, kiek norinčiu bus paišyti ant automobilių. Vaikystės svajonės išpildys „InchCape Motors“, nes juk kiekvienas slapčia norėdavome ,,patobulinti” tėčio taip mylimą automobilį vaikystėje“, – teigia SHOWART kūrybos studijos vadovas.
Kaip sakoma, žiemai ruoštis reikia vasarą, tai dalyviai darys kartu su „Dan Sukker“. Gamins uogienes, kuriomis žvarbų žiemos vakarą galės pasisaldinti arbatą. Taip pat, stiklainiai bus puošti šeimų kurtomis etiketėmis.
Atskleisti savo talentą bus galima kartu su „GyviTeatre“. Gal šiek tiek ir drebės kojos lipant ant scenos, tačiau tai bus verta, nes padedant profesionaliems aktoriams, bus sukurtas spektaklis, kuriame galės dalyvauti kiekvienas.

Lietuvos zoologijos sodas renginio metu pristatys paslaptingąją vabzdžių ir roplių karalystę. Ar žinote, kodėl kai kurie tarakonai dainuoja? O kodėl kai kurie vabalai apsimeta lazdelėmis? Atsakymai į visus (net ir keisčiausius) klausimus, galimybė susipažinti su vabzdžiais, įspūdinguoju driežu ir bent trumpam pabūti laukinėje gamtos pasakoje – visą tai siūlo Lietuvos zoologijos sodas.

Renginio programą praturtins „Baltijos cirkas“ ir jų speciali akrobatikos programa. Festivalio svečiai – Kauno meno akademijos akrobatikos auklėtiniai su akrobatų ir žonglierių pasirodymais.

Naujas festivalio draugas „Riedis.lt“ organizuos riedžių lenktynes visiems norintiems. Riedis.lt – kiekvienos šeimos draugas kelionėms ir laisvalaikiui!

Festivalio organizatoriai tikisi pasiekti ir rekordą – iškepti ir pagaminti didžiausią kada nors Lietuvoje matytą belgišką vaflį. „Visi vaikystėje esame girdėję pasaką apie šalį, kurioje teka šokolado upės, kalnai yra iš meduolių, o medžiai – tai tiesiog dideli saldainiai. Taigi, dalelė pasakos taps realybe liepos 9 dieną. Kartu statydami šokoladinio vaflio skulptūrą, planuojame sunaudoti apie 3000 standartinių belgiškų vaflių, apie 60 litrų šokolado ir 100 kg ledų, kuriuos sudėsime ant 2 metrų pločio, 4 metrų aukščio ir skersmens maketo, o užfiksavus rekordą, viskas bus išdalyta nemokamai“, – teigia rekordo iniciatoriai „VIPcatering“.

Batutus mėgsta visi. Tiek tėveliai, tiek jų mažyliai tryps, šokinės ir šėlios batutų zonoje.

Na, o tiems, kurie negalės dalyvauti festivalyje, turime puikia žinią – visą festivalį tiesiogiai transliuos mūsų draugai DELFI.TV tad, praleisti geriausių akimirkų beveik neįmanoma. Už internetą, draugiškumą ir gerą vietą dėkojame barui “SPOT”. “SPOT” – draugų susitikimų vieta. Čia renkasi ir draugai šeimomis. Baras pasiruošęs priimti ir pačius mažiausius svečius! Vaikams yra specialus meniu, daugybė žaislų ir visa pieva jų žaidimams.
Tad, laukiame jūsų trečiąjame „Arklio Dominyko pasakų festivalyje“, liepos 9 dieną pire Baltojo tilto, Vilniuje. Juk tai geriausias būdas praleisti šeimos sekmadienį kartu!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius