Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trečiasis „Senosios mokyklos“ klasės susitikimas – lapkričio 5-ąją

Retas kuris galėtų pasigirti tokiomis legendomis ir istorijomis, kokios raizgo vos keletą kartų įvykusius „Senosios mokyklos“ minėjimus. Duoklė viskam, kas šventa, šįkart bus atiduota lapkričio 5-ąją. Menų fabrike „Loftas“ dėl vietos gerbėjų širdyse ant scenos susikaus keliolika gyvų artistų ir viso labo trys didžėjai.
Vakarėlio akimirka
Vakarėlio „Lofte“ akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Svarbu priminti, kad būtent šie trys pulto meistrai – Justas Fresh ir Tadas Quazar iš „Mondayjazz“ bei kadaise repo laidą vedęs Manfredas („Metalo on Metal“) – ir yra pagrindiniai „Senosios mokyklos“ iniciatoriai. Plačiai ir nuolat augančiai šeimai taip pat priklauso krūva kitų repu gyvenančių bei kitų scenų nevengiančių Lietuvos veikėjų, kuriuos „Senosios mokyklos“ skambutis kaipmat susodina į suolus.

Tradiciškai vakaro vedėjo bei vadovo pareigos atiduodamos sukčiausiam Lietuvos Liezhuviui, oratoriaus sugebėjimų pastaruoju metu besisemiančiam Berlyno gatvių universitetuose. Mokyklos direktorius į aktų salės sceną vienus po kito kvies „Messiah Goes Mad Orchestra“, „Renegades of Bump“, ką tik „Pravdos naujokais“ už savo muziką tapusius Dee & Kamy, diskotekoms pritaikytą „Gatvės  Lyga Soundsystem“ bei Shidlą, o pats prisijungs prie kaip niekad tarptautinio „Despotin‘ Fam“ pasirodymo.

„Senoji mokykla“ – ypatinga proga ir vieta, kurioje vykstantys dalykai nepavaldūs kadaise išmoktiems fizikos dėsniams. Trys tūkstantiniai įrodymai Vilniaus Naujamiestyje jau buvo, o šią vasarą aktų salės ambasada puikiai suveikė ir festivalyje „Be2gether“, kuriame prie klasės draugų pagal mainų programą prisijungė ir beatbox meistras Killa Kella. Šįkart užsieninės kramtoškės į didžiausią repo renginį mieste (o ir Lietuvoje) atveža repo legendos iš JAV – Phat Kat ir Elzhi iš „Slum Village“. Būtent Vilniuje jie pradės savo Europos turą, skirtą pristatyti naujam, bet istorijai neabejingam albumui.

Klasės susitikimas retai kada apsieina be dainų prie laužo. Laužų „Lofte“ kurti nevalia, bet miestietiškos sutartinės „dainos“ tikrai skambės – MC battle pavidalu. Pasiruošimas svarbiausiam metų kontroliniam darbui jau vyksta – „Senosios mokyklos“ dalyviai Vaiperis, Messiah, Liezhuvis ir Shidlas įrašė to paties pavadinimo kūrinį. Jis radijo garsiakalbius sprogdins šį penktadienį, spalio 29-ąją, 17 val. per ZIP FM. Interneto gyventojai, beje, jau laukia ir specialiai progai susukto vaizdo klipo.

Mokyklos direktorius primena, kad pažymių knygeles prie įėjimo į „Loftą“ drebančiomis rankomis teks tiesti lapkričio 5-ąją. Skambutis skambės 22 val. Atkakliausieji bus įvertinti dešimtukais, anksti sprukę ar nepasirodę sulauks griežtų pastabų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius