-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trečiosioms Vytauto Kernagio mirties metinėms – kitoks koncertas (nuotraukos)

„Žiūrėk, kaip sklaidosi dūmelis danguje, ir tu išnyksi, kaip matai, be pėdsako, deja“, – taip dainavo Vytautas Kernagis. Tačiau Maestro pėdsaką paliko ir kovo 15-osios vakarą. Tąkart minint V.Kernagio mirties metines, Šv. Kotrynos bažnyčioje skambėjo „Kitoks koncertas“. Visiškai naujai, tačiau iki skausmo visiems gerai žinomas Maestro Vytauto Kernagio dainas atliko grupė „Avenue Acoustic“.
Koncerto akimirka
Koncerto akimirka / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Šešetas jaunų ir talentingų muzikantų savaip interpretavo V.Kernagio kūrybą ir suteikė jai naujo atspalvio. Programos „Vytautas Kernagis. Kitoks koncertas“  atvyko pasiklausyti ir keletas žymių žmonių: kompozitorius ir muzikantas Andrius Kulikauskas, LRT vadovas Audrius Siaurusevičius, televizijos laidų vedėjas Jogaila Morkūnas bei verslininkė Laima Mertinienė.

Apie tai, kaip gimė projekto idėja ir naujai skambantys kūriniai, pasakoja „Avenue Acoustic“ grupės vokalistas Karolis Jančekovas.

Kada pradėjote kurti V.Kernagio dainų interpretacijas?

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Koncerto akimirka
K.Jančekovas

Pirmasis mūsų kitaip sugrotas kūrinys buvo „Baltojo nieko dainelė“. Sugrojom ją pernai Lietuvos televizijos studijoje vykusiame „Beprotiškai fantastiškame Vytauto Kernagio gimtadienyje“. Vėliau dalyvavom „Sostinės dienų 2010“ uždarymo koncerte „Vytauto Kernagio dainos Vilniui“. Tada ir mums, ir V.Kernagiui jaunesniajam kilo mintis sukurti daugiau. Taip po truputį ir gimė interpretacijos.

Ar nebijojote imtis tokio projekto?

Mano nuomone, tai – puiki idėja. V.Kernagį visi girdėjo tokį, koks jisai buvo. Paskui paliūdėjo,  pagedėjo ir staiga – V.Kernagis visiškai kitoks ir jis vėl gyvas. O ir dainos gyvos.  Žmonės taip pat neturėtų jaudintis, dėl naujo ir kiek neįprasto skambesio. Negrojam mes vien tik roką. Mūsų muzikoje vyrauja muzikos stilių simbiozė, kuria mes apvilkome V.Kernagio dainas. Žmones, nebent, gali ištikti kultūrinis šokas, juk kaip galima padainuoti „Santechniką iš Ukmergės“ visai kitaip, nei buvo įprasta girdėti.

O ar nemanote, kad šiuo repertuaru užsiklijuosite etiketę, kad žmonės apie jus sakys: čia tie, kurie V.Kernagį groja... Juk taip gali nebelikti jūsų grupės savitumo?

Mes atliekam V.Kernagio kūrybą taip, kaip groja „Avenue Acoustic“. Man yra kur kas baisiau, kai žmonės paima, išmoksta kažkieno repertuarą nata į natą ir tik atkartoja. Ant svetimo gero, kur žmonės vargo ir kūrė, kažkas kitas užsidirba kalną pinigų. Man tai yra juokinga. Mes sėdėjom, triūsėm, vargom, aranžavom, galvojom ir tiesiog turim tai, ką šį vakarą girdėjot.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius