Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trijose sostinės vietose atidengtas bronzinis mimas priminė: Vilniuje vis dar nėra paminklo Jonui Basanavičiui

Penktadienį Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) Vilniaus skyrių sueigos iniciatyva trijose Vilniaus miesto vietose buvo atidengtas paminklas tautos patriarchui Jonui Basanavičiui.
Gyvas paminklas šalia Filharmonijos.
Gyvas paminklas šalia Filharmonijos. / Rūtos Strakšaitės nuotr.

Skulptūrą, o tiksliau – mimą, imitavusį dr. J. Basanavičiaus bronzinę skulptūrą, buvo galima pamatyti prieš Vilniaus filharmoniją, rūmus, kur 1905 m. posėdžiavo Didysis Vilniaus Seimas. Vėliau ji buvo perkelta šalia Signatarų namų, kur Lietuvos Taryba pasirašė Vasario 16-osios Nepriklausomybės aktą. Galų gale paminklas buvo atidengtas Vilniaus gatvės ir Gedimino prospekto sankirtoje, kur J. Basanavičius gyveno.

Rūtos Strakaaitės nuotr./Gyvas paminklas aalia Filharmonijos.
Rūtos Strakšaitės nuotr./Gyvas paminklas šalia Filharmonijos.

Renginio organizatorius Mantas Adomėnas teigia, kad šia akcija norima atkreipti Vilniaus miesto gyventojų dėmesį į esamą situaciją, kai artėjant Lietuvos Nepriklausomybės šimtmečiui tautos patriarchas dr. J. Basanavičius taip ir nėra įamžintas Vilniuje, o planai pastatyti paminklą Vilniaus savivaldybės taryboje sustojo. Pasak jo, nėra normalu, jog mieste daugiau kalbama apie Johno Lenono, jokių didesnių ryšių su Vilniumi neturėjusio žmogaus, paminklą, nei apie visai šaliai nusipelniusios asmenybės įamžinimą.

Paminklą imitavęs Šarūnas Gedvilas iš aktorių ansamblio „Degam“, paklaustas, kodėl pasiryžo tris valandas stovėti rudenio oru, taip pat patvirtino, kad, jo manymu, labai svarbu, jog šios iškilios asmenybės atminimas turėtų būti įamžintas sostinėje.

Paminklas – mimas susilaukė daugumos praeivių dėmesio ir būrio norinčiųjų įsiamžinti šalia bronzinio J. Basanavičiaus. Tikimasi, kad akcija atkreipė vilniečių dėmesį į esamą situaciją ir galbūt net padarys poveikį būsimiems įvykiams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius