-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Trintukas prieš tikrovę“ meno kalba Šiauliuose pasakos apie vyrų ir moterų santykius

Penktadienį Šiauliuose vyks premjerinis „Trintuko prieš tikrovę“ (TPT) pasirodymas. Teatrą, muziką ir literatūrą apjungianti alternatyvi profesionalių menininkų grupė šįkart savo gerbėjams ruošia įsimintiną šou – scenoje pasirodys net 30 žmonių komanda.
„Trintuko prieš tikrovę“ komanda
„Trintuko prieš tikrovę“ komanda / Organizatorių nuotr.

Naujasis TPT darbas meno kalba pasakos apie moterų ir vyrų tarpusavio santykius, jų požiūrį vienas į kitą, tarpusavio kivirčus, kurie kartais išauga iki teroristinių atakų, taip pat – karą su savimi. Ir į visa kūrėjai pažiūrės... analizuojančiu periferiniu žvilgsniu.

Pasak kolektyvo būgnininko, grupės BIX nario Ginto Gascevičiaus, pasirodymo pavadinimas – „****za periferiniu žvilgsniu“ – sugalvotas ne šiaip sau. Būtent tokiu kampu viename interviu į moterų ir vyrų santykius pažiūrėjo šiandien jau šviesaus atminimo rašytojas, religijotyrininkas Gintaras Beresnevičius. Tuomet neva jis prasitarė, kad „aplink moteris laksto tokie burbuliukai, vadinami za, o juos galima pamatyti tik žvelgiant į jas periferiniu žvilgsniu.“

Pats G.Gascevičius juokiasi – galbūt kai kurie dalykai nuskambės gana kosmiškai, tačiau TPT niekuomet nemėgo plaukti paviršiumi. Todėl ir jų pasirodymai, kaip pats sako, pakankamai gilūs tiek dvasiniu, tiek kosminiu lygmeniu.

Šiaulių dailės galerijoje penktadienį vyksiančioje premjeroje bus gausu performanso, teatrinių elementų, laisvojo džiazo. TPT neapsiribos ir įprastais, visuotinai pripažintais muzikos instrumentais – vieną jų net pažadėjo sukurti čia pat, scenoje.

„Garsus išgausime neįprastomis priemonėmis, kaip antai – strypu grosime per lėkštes, tai suskambės tiesiog nuostabiai. Apskritai, pasirodymas bus labai teatrališkas ir stiprus ne tik menine, bet ir emocine prasme. Jau per pirmąją repeticiją su visa komanda nustebome, kaip visa tai stipru, patys patyrėme daug atradimų“, – pasakojo G.Gascevičius.

Drauge su juos scenoje pasirodys Šiaulių valstybinio dramos teatro aktorė Monika Šaltytė, klavišininkas Gintaras Dzidolikas, kompozitorius, šiuolaikinės muzikos meistras, BIX bosistas Tadas Žukauskas bei Mindaugo Žalalio vadovaujamas „Atžalyno“ choras – jis kaip reikiant pagyvins TPT pasirodymą.

„****za periferiniu žvilgsniu“ programoje didelis dėmesys bus skiriamas šiuolaikiniams lietuvių rašytojams ir poetams, čia bus interpretuojami Gintaro Beresnevičiaus, Sigito Parulskio, Jurgos Ivanauskaitės, Mindaugo Nastaravičiaus, Rimanto Kmitos, Alvydo Šlepiko, Gintaro Grajausko, Bruno K.Öijer, Vitalijos Pilipauskaitės-Butkienės, Eugenijaus Ališankos ir kitų autorių tekstai.

„Šis pasirodymas skirtas žmonėms, kurie yra smalsūs ir pasiruošę išgirsti poeziją visai kitaip, nei kada nors tikėjosi. To nereiktų painioti su dainuojamąja poezija. Tai renginys žmonės, kurie nori būti nustebinti ir įkvėpti eiliuotos muzikos. Žmonėms kurie žino, kad nežino“, – sako TPT komanda.

Pasak menininkų, žodžio dekonstravimas, ritminiai psichobandymai arba „to vienintelio tikro“ garso paieškos – tie įrankiai, kuriais dirbant gimsta keisčiausias tikrovės formų žaismas. TPT žada neeilinį – dinamiškai ir emociškai nuo piano pianissimo šnabždesio iki industrinio žudančio forte fortissimo apimančio diapazono – pasirodymą ir kviečia visus gruodžio 2 dieną atvykti į Šiaulių dailės galeriją.

VIDEO: Šiauliai gyvai | Trintukas prieš Tikrovę - Radviliškio bliuzas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius