Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tryliktoji Gailių klano premija – prof. Giedrei Jankevičiūtei

Kovo 6 d. 18 val. Bažnytinio paveldo muziejuje bus įteikta tryliktoji Gailių klano premija. Jos laureate išrinkta prof. Giedrė Jankevičiūtė „už Vilniaus grąžinimą Lietuvai ir panašius darbelius“, – rašoma pranešime spaudai.
Giedrė Jankevičiūtė
Giedrė Jankevičiūtė / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

„Neseniai pasibaigusi paroda „Vilnius, Wilno, Vilne 1918–1948: vienas miestas – daug pasakojimų“, kaip žinia, yra ypač ryškus, bet toli gražu ne pirmas prof. Giedrės Jankevičiūtės darbas, ne tik supažindinantis labai plačią auditoriją su Vilniaus daile, bet ir problemiškai svarstantis apie Vilniaus, Lietuvos ir lietuvių tapatybę, turint galvoje painią ir margą mūsų istoriją.

Ne bet kuris meno istorikas ar parodų kuratorius sugeba taip išraiškingai leisti kūriniams pasakoti savo istorijas, nesumenkindamas jų sudėtingumo, bet kartu nepaversdamas parodos vien politinių pažiūrų manifestu. Labai žavimės Giedre ir gerbiame jos profesionalumą, eleganciją ir erudiciją,“ – sako Antanas Gailius.

Gailių klano premijos įteikimo ceremonijos metu tradiciškai specialiai šiai progai parengtą programą atliks choras „Aidija“, vadovaujamas Romualdo Gražinio, o laudaciją laureatei sakys dr. Rasa Antanavičiūtė.

Šiemet Gailių klanas dėkoja ir džiaugiasi naujų šeimininkų – Bažnytinio paveldo muziejaus – svetingumu: jame premija bus teikiama pirmą, bet tikriausiai ne paskutinį kartą.

Anksčiau Gailių klano premijos laureatais yra tapę žurnalistai Birutė Davidonytė ir Dovydas Pancerovas, Rita Miliūtė, režisierius Karolis Kaupinis, kalbininkė Loreta Vaicekauskienė, poetas Gintaras Grajauskas ir kiti.

2021 m. Gailių klano premija nebuvo įteikta dėl pandemijos ir karantino. Gailių klano premija teikiama už viešojo gyvenimo refleksijas žodžiais arba darbais.

Ją sudaro sidabro medalis ir diplomas. Premija nėra ir niekada nebus piniginis apdovanojimas.

Gailių klaną sudaro Danutė Gailienė, Antanas Gailius ir jų vaikai su šeimomis. Premiją skiria Klano nariai, įgiję aukštąjį išsilavinimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius