-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Tuberkulioze sergančių vaikų gyvenimas įamžintas knygoje ir filme (nuotraukos)

Trečiadienio vakarą kino teatre „Pasaka“ buvo pristatyta projekto „Ligoninė ligoniukų akimis“ kulminacija – šio projekto pabaigoje išleista knygelė vaikams bei filmas apie tuberkulioze sergančius ligoniukus.
Pristatymo akimirka
Fondo „Saulės smiltys“ vadovė Roberta Burinskaitė (pirma iš kairės) ir fondo steigėja Marija Dubickienė (antra iš kairės) / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Šį projektą liepos mėnesį ėmė įgyvendinti labdaros ir paramos fondas „Saulės smiltys“ ir interneto portalas www.aukok.lt. Pagrindinis projekto tikslas – kurti prasmingesnį, įdomesnį tuberkulioze sergančių vaikų laisvalaikį bei šviesti visuomenę apie ligą bei jos gydymą.

Liepos ir rugpjūčio mėnesiais fondo „Saulės smiltys“ komanda lankėsi Vilniaus, Kauno, Klaipėdos ir Šiaulių ligoninėse, kuriose gydomi tuberkulioze sergantys vaikai. Jie buvo mokomi piešti, fotografuoti, filmuoti, lankstyti origami, juos taip pat džiugino baikerių, lėlių teatro ir kitokios programos. Visą šią akciją vainikavo išleista edukacinė knygelė vaikams ir filmas apie mažuosius ligoniukus.

„Džiaugiuosi, kad patikėjote jaunų žmonių mintimi, jaunų žmonių idėja. Mes tai darome ne dėl savęs, mes darome dėl vaikų“, – pristatymo metu kalbėjo fondo „Saulės smiltys“ vadovė Roberta Burinskaitė.

Renginyje pristatytoje knygelėje vaikams suprantama forma pateikiama informacija apie tuberkuliozę, įvairių smagių užduočių, galvosūkių, todėl projekto organizatoriai tikisi, kad šis leidinys bus įdomus ne tik mažiesiems ligoniukams, bet ir plačiąjai auditorijai.

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Pristatymo akimirka
Knygelė „Ligoninė ligoniukų akimis“

Su knygele platinamame dokumentiniame filme užfiksuotas tuberkulioze sergančių vaikų gyvenimas ligoninėje, jų išgyvenimai, jausmai. Vaikų veidų filme nematyti – ne su visais jų tėveliais pavyko susitarti ir gauti leidimą filmuoti, nes kai kurių tėvai yra asocialūs, o kai kurie filme įamžinti vaikai tėvelių neturi. 

„Tikiuosi, filmas sujaudins net užkietėjusio žmogaus širdelę“, – vylėsi R.Burinskaitė.

Vienas pagrindinių filmo veikėjų Kornelijus džiaugiasi, kad jau pasveiko ir jo greitai iš ligoninės ateis pasiimti mama. R.Burinskaitė atskleidė liūdną tiesą, kad iš tiesų Korenelijus neturi tėvelių, o mama vadina vaikų globos namų auklėtoją.

Projekto organizatorių teigimu, knygutę su joje prisegtu filmo įrašu bus galima įsigyti ir tuo pačiu paaukoti fondui kavinėse „Vero Cafe“, nuotykių parke „One“ ir galbūt viename iš didžiųjų prekybos centrų tinklų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius