-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turas su gidu po „Gintaro kelio parodą“ Raudondvario pilyje

Spalio 1 dieną, ketvirtadienį, 18 val. „Kaunas Photo“ festivalis ir Raudondvario pilyje įsikūręs Kauno rajono muziejus kviečia į Austrijos meno grupės FLUSS kuruojamos parodos „Gintaro kelio paroda“ turą su gidu. Renginys atviras visiems ir nemokamas. Paroda veiks iki spalio 17 dienos.
Mindaugas Kavaliauskas „Autoportraits and landscapes“ 2001-2012
Mindaugas Kavaliauskas „Autoportraits and landscapes“, 2001-2012 m.

Jaukiose Raudondvario pilyje įsikūrusio Kauno rajono muziejaus erdvėse, dešimties menininkų iš dešimties šalių apjungianti „Gintaro kelio paroda” buvo atidaryta rugsėjo 5 dieną ir sulaukė gausių lankytojų, kuriems apie parodą pasakojo vienas iš parodos kuratorių Martin Breindl.

Atsižvelgdami į didelį susidomėjimą šia paroda, Kauno rajono muziejus ir „Kaunas Photo“ festivalis, kviečia ją aplankyti dar kartą, šįkart turui, kurio metu festivalio organizatoriai supažindins su kūriniais, menininkų sumanymais ir naratyvais.

Trumpiausias ir tikriausiai seniausias Gintaro kelias veda nuo Baltijos jūros krantų dabartinių Rusijos, Estijos, Latvijos, Lietuvos šalių teritorijų.

„Gintaro kelio paroda” (angl. The Amber Road Show) – tai mobilumo ir socialinių tendencijų stebėjimas, įamžintas dešimties autorių, iš istorinio „Gintaro kelio“ šalių, fotografijose.

Trumpiausias ir tikriausiai seniausias Gintaro kelias veda nuo Baltijos jūros krantų dabartinių Rusijos, Estijos, Latvijos, Lietuvos šalių teritorijų.

Šis kelias tęsiasi toliau pro Lenkiją ir Moravijos regioną bei palei Moravos upę, dabartinės Čekijos ir Austrijos teritorijose.

Vėliau kerta Dunojų, netoli Karnuntumo (Austrija) ir toliau į pietvakarius per Vengriją, Slovėniją ir Italiją kol galiausia pasiekia Aquileia, senovės romėnų miestą, Adrijos jūros pakrantę (Italija).

Gabor Arion Kudasz, Overpass, Road 4 near Törökszentmiklos aus der serie Tranzit, 2003
Gabor Arion Kudasz, Overpass, Road 4 near Törökszentmiklos aus der serie Tranzit, 2003 m.

Šiam projektui atrinktų fotografų darbų temos atskleidžia istorinius, socialinius ir ekonominius transporto, prekybos ir komercijos aspektus menininkų atstovaujamose šalyse, glaudžiai susijusius su globalizacijos procesais.

„Gintaro kelio parodą“ iniciavo FLUSS organizacija (Austrija), siekdama didinti susidomėjimą fotografijos ir medijų menu.

„Gintaro kelio paroda” šventė savo premjerą FLUSS namuose – Volkersdorfo pilyje 2013 m., vėliau Austrijoje buvo rodyta „Fotoforum West“ (Insbruke, 2013) ir „Photon“ galerijoje (Vienoje, 2015).

Alexey Tikhonov, O.T. aus der Serie Roadside Attractions, 2010
Alexey Tikhonov, O.T. aus der Serie Roadside Attractions, 2010 m.

Per dvidešimt metų FLUSS organizacija pristatinėjo, tyrė ir nagrinėjo daugialypius, prasmės ir ryšio su fotografija, santykius meno terpėje, pastaraisiais metais vis daugiau dėmesio skiriant naujosioms medijoms.

KAUNAS PHOTO – ilgiausiai be pertraukų rengiamas kasmetinis tarptautinis fotomeno festivalis Lietuvoje ir Baltijos šalyse, šiais metais rengiamas jau dvyliktąjį kartą.

Nuo 2004 m. festivalį kuruojanti viešoji įstaiga „Šviesos raštas“ ir Lietuvos fotomenininkų sąjungos Kauno skyrius (Kauno fotografijos galerija). Šiemet kauniečius ir miesto svečius, „Siekimo“ temą plėtojęs festivalis, džiugino ne tik visa eile parodų, bet ir susitikimais su autoriais, paskaitomis, projekcijų vakarais, kūrybos pristatymais. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius