-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tuščiame Laisvės alėjos pastate – saulėta paroda (nuotraukos)

Ketvirtadienį Kaune, Laisvės alėjoje, vienoje iš sunkmečiu ištuštėjusių parduotuvių, bus atidaryta fotografijų paroda apie Meksiką.
„Būsite pakeliui – užsukite“, – kvietė parodą „Meksikos skonis“ rengiantys fotografai Teodoras Biliūnas ir Martynas Vilčinskas.
„Būsite pakeliui – užsukite“, – kvietė parodą „Meksikos skonis“ rengiantys fotografai Teodoras Biliūnas ir Martynas Vilčinskas. / Parodos autorių nuotr.

Savaitę vyksiančioje parodoje „Meksikos skonis“ kauniečių lauks ne tik įspūdinga fotografijų ekspozicija, bet ir geros muzikos vakarai su žinomais atlikėjais. Parodos autoriai – ne kartą po Meksiką keliavę fotografai Teodoras Biliūnas ir Martynas Vilčinskas.

„Meksika dažnai siejama su šiluma, saule ir maloniais potyriais. Norime nors dalelę tos emocijos perduoti nuo speiguotos žiemos pavargusiems parodos lankytojams, – sakė fotografijų autoriai. – Viliamės sušildyti jų širdis, praplėsti akiratį, leisti pasvajoti apie ką nors malonesnio, nusišypsoti – tiesiog gerai pasijusti. Nemokamai, už ačiū. Tiesiog, už tai, kad nepraėjo pro šalį ir užsuko.“

Neužsukti neįmanoma

Nemokama paroda įsikurs apleistose parduotuvės patalpose (Laisvės al. 89), kur anksčiau buvo prekiaujama bendrovės „Utenos trikotažas“ gaminiais. Tuščios komercinės patalpos yra „ant tako“ kiekvienam, einančiam į Kauno valstybinį muzikinį teatrą, Kauno miesto savivaldybę ar tiesiog žingsniuojančiam nuo vieno Laisvės alėjos galo į kitą.

Parodos autoriai sako tokios vietos ieškoję specialiai: „Norime, kad parodoje apsilankytų kuo daugiau žmonių, tačiau nenorime jų specialiai versti tai daryti. Todėl ekspozicijai pasirinkome tokią vietą, kuri būtų tiesiog pakeliui: iš darbo, iš studijų, einant į teatrą ar kavinę.“

Kas vakarą – naujas atlikėjas

„Tai bus ne aukštojo meno paroda, o masiniam žiūrovui skirtas reginys ir renginys“, – sakė bendrą parodą rengiantys fotografai. Kiekvieną vakarą parodos lankytojus linksmins vis kitas atlikėjas. Vienas jų – Kaune gyvenantis dainininkas, kompozitorius ir muzikos prodiuseris Linas Adomaitis. „Parodos pakeliui idėja mane sužavėjo, – sakė dainininkas. – Nors šiuo metu gyvenu ypač įtemptu ritmu, tačiau neatsispyriau norui padainuoti joje.“
Dar viena ekspozicijos autorių staigmena – lankytojai galės ne tik apžiūrėti ekspoziciją, bet ir kitų teismui pateikti savo nuotraukas. Tam bus įrengtas specialus stendas, o įspūdingiausios nuotraukos autoriui žadama netikėta dovana.

Apžiūrėti meksikietiškai nenuspėjamą parodą kauniečiai galės iki kovo 3 d. Parodos atidarymas – vasario 24 d., 19 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius