-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Tvanas“ primins pasaulio išlikimo klausimą

Senojo Testamento tekstai, kuriantis ir griaunantis žmogus bei visa apimanti vandens stichija jau rytoj atsiskleis pasaulinėje šiuolaikinio audiovizualinio projekto „Tvanas“ premjeroje. Ją Vilniuje, Šiuolaikinio meno centre (ŠMC), pristatys Lietuvos menininkas Vladimiras Tarasovas bei legendinio rašytojo Tomo Manno anūkas Frido Mannas. Pastatyme taip pat dalyvaus daugiau kaip dvidešimt Lietuvoje ir užsienyje pripažintų menininkų.
F.Mannas (kairėje) ir V.Tarasovas.
F.Mannas (kairėje) ir V.Tarasovas / Organizatorių nuotr.

„Pasaulis išgyvena perversmą: mus vis labiau supa vanduo, netrukus sukelsiantis dar vieną tvaną. Šiuo kūriniu pirmiausia norime atkreipti dėmesį į kiekvieno iš mūsų vaidmenį pasaulyje, priminti žmonėms mūsų protėvių balsus, atsklendžiančius dar iš biblinių laikų“, – sakė projekto idėjos ir muzikos autorius, režisierius V.Tarasovas.

Nuolat visame pasaulyje koncertuojantis ir įvairius šiuolaikinio meno projektus kuriantis menininkas specialiai dėl „Tvano“ sutelkė žvaigždžių komandą. „Tvano“ scenarijų sukūrė F.Mannas. Kūrinyje biblinis pasakojimas apie Didįjį tvaną kaitaliojamas su dramatiškais praėjusio amžiaus momentais. Projektui pasitelkti ir vaizdo efektai: specialiai keliuose didžiuliuose ekranuose demonstruojamos meninės bei vaizdo instaliacijos, perkeliančios žiūrovus į besikaitaliojančias kūrinio veiksmo vietas ir kuriančios pastatymo nuotaikas ar užliejančios erdvę vandeniu.

Projekte dalyvaus būrys žymių Lietuvos ir užsienio muzikantų. Angelo vaidmenį atliks iš JAV atvykusi kompozitorė ir solistė Lauren Newton, Nojaus partiją dainuos Nerijus Masevičius (bosas), jo žmonos Hannos vaidmenį atliks Edita Bagdonaitė iš choro „Brevis“ vokalinės grupės. Į Biblijos metraštininko vaidmenį įsikūnys skaitovas – poetas, prozininkas, vertėjas Kerry Shawnas Keysas (JAV).

Instrumentinę pastatymo dalį kurs tokie žinomi Lietuvos ir užsienio muzikantai kaip Andreas Schreiberis (Austrija, smuikas), Vytis Nivinskas, Eugenijus Kanevičius (kontrabosas), Rytis Kamičaitis (tabla), V.Tarasovas, Pavelas Giunteris, Arkadijus Gotesmanas (perkusija). Prie atlikėjų komandos prisidėjęs rusų Ortodoksų bažnyčios choras „Iverskaja Sveča” (meno vadovė Margarita Mašina) primins senąsias giedojimo tradicijas.

Pastatymo organizatoriai premjeros išvakarėse, šiandien, rugpjūčio 20 dieną, 20 val.  į atvirą generalinę repeticiją kviečia senjorus, moksleivius bei studentus. Jie, pateikę pažymėjimą, spektaklį galės išvysti už simbolinę 7 Lt kainą. Bilietus į renginį galima įsigyti platinimo sistemos bilietai.lt kasose bei internetu.

„Tvano“ premjera penktadienį, rugpjūčio 21 d., 20 val. Šiuolaikinio meno centre.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius