Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tylos! Į sceną žengia debiutantai

Praeitais metais nelabai tyliai prasidėjęs debiutų festivalis „Tylos!“, kuriame buvo pristatyti dešimties Rimo Tumino studentų režisierių darbai, šiemet tęsia tradicijas. Menų spaustuvėje birželio 9–14 d. tylos ir dėmesio prašys Gintaro Varno vadovaujamo kurso studentai, kurie šiemet, baigdami Lietuvos muzikos ir teatro akademiją, žiūrovų teismui pateiks savo diplominius darbus.
Teatras „Utopia“
Teatras „Utopia“ / Michailo Raškovskio nuotr.

Kursas per ketverius mokslo metus gerokai sumažėjo: iš 20 studentų liko 9, tačiau, pasak režisieriaus G.Varno, „turbūt tai reiškia, kad liko gabiausieji, darbščiausieji, kūrybingiausieji“. Nors akademijoje kurso reputacija dvejopa – viena vertus, puikus, darbštus ir talentingas, kita vertus – įžūlus ir arogantiškas, kurso vadovas teigia arogancijos nepastebįs, o tai, kad studentai turi savo nuomonę ir nebijo jos išsakyti, yra reiklūs sau ir kitiems, – jam patinka.

2007 m. gruodį įkurtas teatras „Utopia“ – tai režisieriaus ir kurso namai, kuriuose nėra scenos, erdvių repeticijoms ir dotacijų, tačiau visus į priekį veda galingas kredo: „Neįmanoma paversti įmanoma!“ – sukurti kitokią teatro realybę. G.Varnas tikisi, kad šie aktoriai taps puikia jaunąja teatro karta, turinčia savo veidą, kad jie ir toliau tikės utopinėmis „Utopios“ idėjomis ir kurs stebuklingus spektaklius.

„Tylos!“ šiemet žiūrovams dovanoja keturis bendrus kurso darbus: „Dekalogą“, „Žvaigždžių krušą“, „Šekspyriadą“ (rež. Gintaras Varnas) ir „Medėjos vaikus“ (rež. Antanas Gluskinas). Šalia jų bus pristatyti du individualūs darbai: Vainius Sodeika parengė spektaklį „Pamišėlio užrašai“ pagal N.Gogolį, o Vidas Bareikis – „Vakarą su knyga“ pagal M.Bulgakovo romaną „Meistras ir Margarita“. Šie darbai, pasak G.Varno, gimė iš užduočių interpretuojant rusų klasiką. O įdomi W.Shakespearo medžiaga, nepanaudota „Šekspyriadoje“, bus pristatyta pavadinimu „Ketvirtas veiksmas (ištraukos)“. Festivalio uždarymui – uždaras vakaras-koncertas „Omletas“, kuriame dalyvaus visas kursas – o jo sudėtyje ir vienas įdomiausių lietuviškos muzikos reiškinių „Suicide DJs“.

Bilietų į renginius galima ieškoti „Tiketoje“, išsamesnės informacijos – www.menuspaustuve.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius