-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„TYLOS!“ prašo Vilniaus mažojo teatro jaunimas

Birželio 8-11 d. Vilniaus mažajame teatre vyks dalis debiutų festivalio „TYLOS!“ programos. Joje bus parodyti du Mažojo teatro spektakliai – Viliaus Malinausko režisuoti „Vestonai“ ir Artūro Areimos „Freken Julija“, – Kauno dramos teatro spektaklis „Bjaurusis“ (rež. Vilius Malinauskas) bei bus pristatyti du būsimų spektaklių eskizai.
Spektaklio „Vestonai“ akirmirka
Spektaklio „Vestonai“ akirmirka / M.Nedzinsko nuotr.

Mariuso von Mayenburgo „Bjaurųjį“, kurio premjera įvyko praėjusių metų pabaigoje Kauno dramos teatre, režisierius Vilius Malinauskas lygina su „skalpelio pjūviu“, aštriai ir tiksliai rėžiančiu tikrovę. Centrinis pasakojimo herojus – mokslininkas Letė, proto ir veiklos žmogus, vedęs žavią moterį. Jis turi tik vieną trūkumą – yra bjaurus. Natūralu, kad Letė pasiryžta plastinei operacijai. Rodos, nieko ypatingo – visai paprasta operacija, kad netipiškų bruožų žmogus prisitaikytų prie žiniasklaidos, mados ir visuomenės nustatytų grožio standartų. Tačiau, pasirodo, ne viskas taip paprasta... Spektaklį, kuriame vaidina Sigitas Šidlauskas, Aurelija Tamulytė, Ričardas Vitkaitis ir Liubomiras Laucevičius, bus galima išvysti birželio 11 dieną.

Birželio 9 dieną vienas po kito žiūrovų laukia net du susitikimai su šiuolaikine dramaturgija. Vilius Malinauskas pristatys amerikiečių dramaturgo David Lindsay-Abaire „Triušio olą“, o Kirilas Glušajevas – kontroversišką baltarusio Pavelo Priažko pjesę „TrusЫ“.

„Triušio oloje“ kaip Lewiso Carrollo Alisa, kuri bandė pagauti baltąjį triušį ir įsmuko į olą, mažas berniukas Denis vejasi savo šunį ir patenka po automobilio ratais. Žuvusio berniuko tėvams pasaulis apsiverčia aukštyn kojomis. Bet jie nesuvokia, kad pasikeitė ne aplinkinių, o jų pačių pasaulis, išryškėjo skauduliai, kurie anksčiau buvo nepastebimi. Ironišką ir skaudžią pjesę pristatyts aktoriai Ineta Stasiulytė, Mantas Vaitiekūnas, Eglė Gabrėnaitė, Martynas Nedzinskas, Agnė Šataitė ir Gintarė Latvėnaitė.

Pjesė „TrusЫ“ – netikėta tiek pačiu pavadinimu, tiek tema. Paslaptingoji pjesės veikėja Nina turi neįprastą fetišą – apatinius. Ji taupo jiems pinigus, svajoja įsigyti pačius brangiausius, be paliovos juos skalbia ir džiovina ant virvelių, kur šie (taip, apatiniai) kybodami bendrauja. Pasak režisieriaus Kirilo Glušajevo, ši prie absurdo dramos priartėjanti juodoji komedija, kurioje vyrauja nenorminė veikėjų kalba, yra savotiškas nuotykis, kelionė mūsų kasdienybės maršrutais, fiksuojant šiandieninės visuomenės degradavimo ženklus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius