Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tymo kvartale per Kaziuko mugę – neregėtos „putbalo“ varžybos

Penktadienį Vilniuje startuojanti Kaziuko mugė nukels į futbolo ištakas – XIX a. „putbalo“ rungtynes. Kovo 1-osios popietę Tymo kvartale susigrums kaimo šiaudinio (šieninio) kamuolio varinėtojai.
XIX a. „putbalas“ (futbolas) bus žaidžiamas penktadienį Vilniaus Tymo kvartale.
XIX a. „putbalas“ (futbolas) bus žaidžiamas penktadienį Vilniaus Tymo kvartale.

Pasivaržyti tarpusavyje jiems padės Lietuvos U-19 futbolo rinktinės žaidėjai, kurie taip pat pademonstruos skirtumą tarp ano meto žaidimo ir šiuolaikinės sporto šakos.

Renginio metu žiūrovai taip pat neliks nuošalyje – jie ir patys galės paspardyti neįprastą kamuolį bei laimėti organizatorių įsteigtus prizus.

XIX a. „putbalas“ – tai šiuolaikinio futbolo ištakos Lietuvos kaime. Surengti tokias neįprastas varžybas sugalvojo Lietuvos futbolo federacija ir mūsų šalyje vyksiančio 2013 m. Europos U-19 futbolo čempionato organizacinis komitetas.

Organizatorių teigimu, siekiama parodyti, kaip glaudžiai  mūsų istorinė kultūra yra susijusi su šio sporto ištakomis, pademonstruoti patį primityviausią futbolą ir jo grožį, kuris gali būti atrandamas net ir žaidžiant neprofesionaliai, išlaikant svarbiausią elementą – džiaugsmą.

„Futbolas ir sportas apskritai yra neatsiejama kultūros dalis. Mūsų idėja ir tikslas – pademonstruoti, kad nuo senų laikų lietuvių gyvenime greta visiems puikiai žinomų unikaliųjų sutartinių, šokių, vaidinimų, svarbią dalį užėmė ir sportas“, – teigė Europos U-19 futbolo čempionato socialinių-kultūrinių renginių vadovas Vaidotas Rastenis.

XIX a. „putbalas“ (futbolas) bus pradedamas žaisti kovo 1 d., penktadienį, 13 valandą, Vilniaus Tymo kvartale.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius