-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Tyrėjų naktyje“ VGTU kviečia pasijusti kūrėjais

Vilniaus Gedimino technikos universitetas (VGTU) rugsėjo 26 dieną kviečia į dešimtą kartą vykstantį tarptautinį mokslo populiarinimo renginį „Tyrėjų naktis“. Šiemet visi, apsilankę VGTU organizuojamuose užsiėmimuose, galės ne tik padiskutuoti su mokslininkais ar sudalyvauti eksperimentuose, bet ir patys pasigaminti mini robotą ar bepilotį orlaivį.
Tyrėjų naktis
Tyrėjų naktis / Organizatorių nuotr.

„Mokslas – labai svarbi gyvenimo dalis. Susipažinę su naujausiais atradimais, galime kitaip pažvelgti į mus supančią aplinką ir pamatyti, kad dauguma jos elementų nebūtų atsiradę be didžiulio mokslininkų indėlio. Šiemet mes kviečiame renginio lankytojus pasijusti mokslininkais ir patiems sukurti technologinių naujovių ar sudalyvauti eksperimentuose“, – sakė VGTU Mokslo direkcijos direktorius Vaidotas Vaišis.

VGTU aviatoriai, kurie jau ketverius metus gamina bepiločius orlaivius, su renginio dalyviais dalinsis savo sukaupta patirtimi. „Tyrėjų naktyje“ jie įkurs nepilotuojamų orlaivių projektavimo studiją ir padės pasigaminti nuosavą lėktuvėlį bei jį išbandyti.

Organizatorių nuotr./„Tyrėjų naktis“
Organizatorių nuotr./„Tyrėjų naktis“

Elektronikos inžinieriai taip pat pakvies į dviejų dalių dirbtuves – robotų konstravimo mokyklą. Jie mokys, kaip iš dantų šepetėlio, mobilaus telefono vibratoriaus variklio ir keleto laidų pasigaminti mini robotą, supažindins su LEGO Mindstorms robotais ir jų programavimu. Nenorintys užsiimti konstravimu, galės apžiūrėti ir išbandyti VGTU Transporto inžinerijos fakulteto studentų ir mokslininkų sukurtas inovacijas – vamzdynais šliaužiojantį robotą, robotinę ranką ar automatizuotą gaisrų gesinimo įrangą, vadinamą „vandens kalašnikovu“.

VGTU statybos inžinieriai kartu su renginio dalyviais statys tiltus iš popieriaus ir atliks eksperimentą, siekdami išsiaiškinti, kokį didžiausią svorį atlaiko toks tiltas. Eksperimentus atliks ir kiti universiteto mokslininkai – bus matuojamas triukšmo lygis, o tuomet išbandoma VGTU sukurta triukšmo mažinimo kamera.

Kadras iš video/„Tyrėjų nakties“ akimirka
Kadras iš video/„Tyrėjų nakties“ akimirka

„Tyrėjų naktis“ leis visiems norintiems apsilankyti VGTU laboratorijose ir išbandyti universitete kuriamas bei naudojamas naujausias technologijas: vienintelį Lietuvoje kvapo nustatymo prietaisą – olfaktometrą, elektrostatinius oro valymo filtrus, daugiakanalius ciklonus, mažų gabaritų bioreaktorius.

Besidomintys komunikacija ar rinkodara taip pat neliks nuskriausti – jie galės apsilankyti geriausių reklamų peržiūroje, lavinti neverbalinės komunikacijos įgūdžius, teikti pasiūlymus naujai įkurtų įmonių produktų tobulinimui ar patys kurti inovatyvias medijas.

VGTU fakultetai šiemet moksleiviams, studentams ir visiems, besidomintiems mokslu, siūlo daugiau nei 25 skirtingus užsiėmimus – paskaitas, eksperimentus, ekskursijas ar kūrybines dirbtuves. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius