Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Unikali Vilniaus erdvė, kuri suburs vietos kūrėjus

Vis labiau jaučiama šventinė nuotaika pradeda skaičiuoti paskutines savaites iki aktualiausių vietos kūrėjų susibūrimo Kalėdų Pop Up renginyje. Jau aštuntus metus „popup.lt” kuruojami renginiai nustebins ir šiemet, pakviesdami susitikti unikalioje Vilniaus vietoje — Energetikos ir technikos muziejuje.
„popup.lt”
„popup.lt” / Organizatorių nuotr.

Šių metų renginys dizainą apjungia su technika ir technologijomis. „Visi lankytojai susipažins su kuo nors nauju ir netikėtu – menininkai sužinos apie energetikos procesus, technika besidomintieji — apie autorinį lietuvių dizainą. Šis kontrastas — įspūdingas, o pats „popup.lt” mus ragina kalėdiniu laikotarpiu pajausti bendruomeniškumo jausmą“, — kalbėjo Energetikos ir technikos muziejaus dizainerė Skaistė Balkytė.

Būtent bendruomenė nuo pat pirmos „popup.lt” veiklos dienos yra svarbiausia vertybė ir prioritetas, kuris leidžia drauge pasiekti ir sukurti daugiau. Norėdami stiprinti vietos dizaino aktualumą, šiais metais „popup.lt” subūrė daugiau nei 80 dizainerių ir skirtingų sričių kūrėjų.

Organizatorių nuotr./popup.lt
Organizatorių nuotr./popup.lt

Skirtingų disciplinų derinimas — tai „popup.lt” organizuojamo Kalėdų Pop Up veiklos centras, tad renginio metu išskirtinis dėmesys bus skiriamas ir meno atstovams.

Į dirbtuves kvies žanrinių paveikslų tapytojas Andrius Zakarauskas, piešdamas renginio lankytojų portretus, o jauna maištininkė menininkė Eva užsiims kitokia tapyba — lankytojams darys ir tikras tatuiruotes.

Organizatorių nuotr./„Kalėdų Pop Up“
Organizatorių nuotr./„Kalėdų Pop Up“

Dizaino industrijos atstovai „Renovated shit” bei Mariya Eimanavicius žais su kūrybine ekspresija, gyvai kuriant juvelyrikos, mados dirbinius. „popup.lt” tarptautinė platforma — reikšminga menininkams, nes suteikia galimybę save pristatyti; joje randame geriausius iš geriausiųjų, ne vien perkame, bet ir dalyvaujame dirbtuvėse, užsiėmimuose, klausomės muzikos, bendraujame, užmezgame ryšius ir dalijamės idėjomis“, – teigė Skaistė Balkytė.

Kalėdų Pop Up renginio akimirkos. Kęstučio Žilionio nuotr.
Kalėdų Pop Up renginio akimirkos. Kęstučio Žilionio nuotr.

Tikrą kūrybingumą kurs ir pats Energetikos ir technikos muziejus, gruodžio 10-11 savaitgaliui tapdamas atviras ir nemokamas visiems lankytojams. Muziejus kvies eksperimentuoti su cheminėmis medžiagomis, kurstyti ugnies tornadus ir net laikyti ugnį delne.

Kad dovanas rastų kiekvienas, Kalėdų Pop Up pasiūlys platų ir labai skirtingą prekių asortimentą: juvelyrikos gaminiai iš „COCKOO“, „NO MORE”, rankų darbo drabužiai „SALANIDA”, „March”, „Ramunas Dagys ceramics“ keramikos darbai, Vilmos Statkuvienės odiniai aksesuarai, „ACALA Premium Kombucha” skonių atradimai bei kiti kūrėjai.

„popup.lt” organizuojamas Kalėdų Pop Up vyks gruodžio 10-11 d. 11-19 val. Energetikos ir technikos muziejuje, Rinktinės g. 2, Vilnius. Renginys NEMOKAMAS.

Daugiau informacijos čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius