Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Unikaliame spektaklyje „Iliuzijos“ žiūrovai patys turės susikurti personažus ir veiksmą

Spektaklis, kuriame nėra nei tikrų personažų, nei tikro veiksmo: juos žiūrovai turės susikurti mintyse patys. Šiame intymų susitikimą primenančiame spektaklyje neskambės muzika, žvilgnis neklaidžios tarp gausių dekoracijų, o keturi aktoriai nebebus aktoriai. Tokia neįprasta premjera balandžio 20 ir 21 dienomis žiūrovus pasitiks Lietuvos rusų dramos teatras.
Spektaklis „Iliuzijos“
Spektaklis „Iliuzijos“ / Lietuvos rusų dramos teatro nuotr.

Spektaklis „Iliuzijos“ statomas pagal garsaus šiuolaikinio rusų dramaturgo Ivano Vyrypajevo, garsėjančio netradiciniu požiūriu į dramaturgiją, pjesę. Režisūros ėmėsi teatralams neįprastas veidas – ugdomojo vadovavimo (angl. coaching) seminarus vedantis vilnietis psichologas Olegas Kovrikovas. 

„Šiame spektaklyje pastangų žiūrovui reikės įdėti daugiau, nei aktoriui: tai pusantros valandos trunkanti istorija, kurioje nėra muzikos, pauzių, kokių nors ypatingų vaizdų ar kitų elementų. Noriu, kad tai būtų gyvas pasakojimas, o jam papildomų priemonių nereikia – juk neįjungi muzikos tam, kad sustiprintum emociją, kai pasakoji kokią nors istoriją savo draugui. Bet kokie pagražinimai čia slopintų istorijos vidinį potencialą. Darbštus žiūrovas, kuris bus pasiruošęs įdėti intelektinių, dvasinių pastangų, patirs didelį malonumą. Tai tikrai nėra spektaklis tingiam žiūrovui, kuriam tai galėtų būti gera priežastis pamiegoti“, – šypsosi režisierius.

Spektaklis „Iliuzijos“ – tarsi ekskursija į kreivų veidrodžių karalystę, kuri, pasak kūrėjų, pasirodys besanti dažno kasdienybė. Keturi aktoriai – dvi moterys ir du vyrai – kelio į žiūrovų sielas ieškos paprastu pasakojimu apie paprastų žmonių paprastus gyvenimus. Kūrėjų teigimu, šis, iš pažiūros „taikus“, paprastumas slepia pinkles: sakinys po sakinio atskleidžiami niuansai, keičiantys pasakojamos istorijos eigą ir prasmę, privers permąstyti savo gyvenimus. Tikrovė ir pramanai, tikėjimas ir abejonės, meilė ir nemeilė – vienos ryškesnių pjesės temų.

„Manau, spektaklyje kiekvienas galės atpažinti save ir tai paskatins užduoti sau daugybę klausimų. „Iliuzijose“ slypi aktuali šių dienų tema: mes žaidžiame įvairius socialinius žaidimus ne tik darbe, bet ir šeimose, dažnai pamiršdami tikruosius jausmus artimiems žmonėms. Santykiai tampa tik forma, kurioje nebelieka nieko gyvo. Pjesės tema, kaip ir pats spektaklio formatas, paneigia įprastus stereotipus, koks turi buti teatras, kokia turi būti meilė ir koks turi būti gyvenimas.

Pjesėje – istorija apie žmones, kurie visą gyvenimą gyveno labai gražiomis, didelėmis iliuzijomis. Mano tikslas – kuo mažiau šią istoriją interpretuoti. Mes žinome, kad visi „sergame“ iliuzijomis: ir aš, kaip režisierius, ir jie, kaip aktoriai, ir žiūrovai. Mes galime daug pamokslauti, kas iš tiesų yra gyvenimas, bet tai bus tik dar viena iliuzija. Aš pasitikiu žiūrovu – tikiu, kad jis iš tos istorijos pasiims to, ko jam reikia ir tiek, kiek jam reikia“, – sako spektaklio režisierius O. Kovrikovas.

Pjesės „Iliuzijos“ autorius – rusų dramaturgas, režisierius ir aktorius I.Vyrypajevas – Lietuvos publikai pažįstamas iš festivaliuose „Sirenos” bei „Naujosios dramos akcija” rodytų spektaklių „Liepa” bei „Deguonis”.

Spektaklis bus rodomas originalo – rusų – kalba. Spektaklio scenografiją kuria dailininkas Artūras Šimonis, vaidina aktoriai Valentinas Krulikovskis, Aleksandra Metalnikova, Julija Krutko ir Valentinas Novopolskis.

Spektaklio premjera – balandžio 20 ir 21 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius