Vaikams aukoti kviečia septintoji „Išsipildymo akcija“ (nuotraukos)

Šį pirmadienį buvo pristatyta jau septintosios „Išsipildymo akcijos“ tikslai. TV3 ir SEB inicijuojamos akcijos rengėjai tikisi, kad nepaisant sunkmečio, žmonės bus dosnūs ir pagalvos apie šalia esančius mažuosius, kuriems reikalinga pagalba.
Akcijos metu žmonės nuo spalio iki gruodžio pradžios raginami prisidėti prie organizacijos „Gelbėkit vaikus“ programos „Galimybė gyventi geriau“, padėti vaikų globos auklėtiniams rasti naujus namus bei aukoti skaudžių istorijų herojams.
Laura Blaževičiūtė ir Nomeda Marčėnaitė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Manęs kelis kartus klausė, ar ši akcija dar nenusibodo, ar ji nėra banali. Tačiau manau, kad priminti apie gėrį niekada nėra banalu“, – įsitikinusi laidų vedėja Aušra Kilkuvienė.

Per šešerius labdaros projekto metus Lietuvos žmonės vaikams paaukojo beveik 13 900 000 litų.

Man atrodo, kad kai šalyje yra sunkiau, visų gerumas yra dar didesnis. Kiekvieno žmogaus indėlis yra reikšmingas ir mes iš tikrųjų daug galime padėti vaikams. Kalėdos, artėjantys Naujieji metai mums patiems tampa ypatingesni, kai galime padėti kitiems.

„Man atrodo, kad kai šalyje yra sunkiau, visų gerumas yra dar didesnis. Kiekvieno žmogaus indėlis yra reikšmingas ir mes iš tikrųjų daug galime padėti vaikams. Kalėdos, artėjantys Naujieji metai mums patiems tampa ypatingesni, kai galime padėti kitiems“, – tikino renginio vedėja Livija Gradauskienė.

TV3 generalinė direktorė Laura Blaževičiūtė teigė, kad akcijos tikslai išlieka tokie patys: „Visų pirma siekiama informuoti apie tai, kas vyksta vaikų globos namuose, padėti ligoniukams. Norime po truputį keisti visuomenės ir valdžios požiūrį į globos namuose augančius vaikučius. Mes norime surasti kuo daugiau šeimų, kurios galėtų priimti vaikučius į savo namus“.

Visi norintys prisidėti prie akcijos raginami aukoti trimis etapais. Nuo šiandien iki lapkričio pradžios kviečiama atkreipti dėmesį į vaikų psichologines problemas ir prisidėti prie organizacijos „Gelbėkit vaikus“ programos „Galimybė gyventi geriau“.

Lapkritį prasidės antrasis „Išsipildymo akcijos“ etapas, kuriuo siekiama padėti vaikų globos auklėtiniams rasti naujus namus ir šeimą. Antrojo etapo metu surinktos lėšos bus skiriamos vaikų globos namų buičiai gerinti.

Trečiajame akcijos etape gruodžio mėnesį visi bus kviečiami aukoti skaudžių istorijų herojams. Pernai tokių istorijų buvo dvylika.

Valakampių viloje įsikūrusiame restorane „Riviera” akcijos organizatoriai taip pat priminė pernai surengtą akciją ir jos rezultatus, priminė įsimintiniausias istorijas, kurios pakeitė vaikų gyvenimus. Čia taip pat apsilankė ir kai kurie istorijų dalyviai, vienas iš jų – keturmetis Benas su mama. Mažajam Benui po pernai gautos paramos buvo atliktos abiejų ausų operacijos, berniukas po truputį ima girdėti ir kalbėti.
 
„Visi stebėdavosi, koks ramus mano berniukas, tačiau pasirodė, kad jis ramus buvo dėl to, kad buvo kurčias“, – sunkiai tramdydama ašaras apie praėjusias sunkiausias Beno dienas kalbėjo jo mama.

Benas kartu su renginyje apsilankiusiais vaikais į dangų paleido savo svajones, kurias nusinešė margaspalviai balionai.

„Išsipildymo akcijos“ „mama“ dažnai pavadinama menininkė, laidų vedėja Nomeda Marčėnaitė pasidžiaugė, kad akcija kuo toliau, tuo labiau plečiasi ir tampa gražiu, svarbiu ir reikšmingu dalyku.

„Išsipildymo akcijos“ metu pernai surinktos lėšos pagerino vaikų globos namuose gyvenančių auklėtinių buitį. Vaikai taip pat gavo jiems būtinų medicinos priemonių, Kauno ir Vilniaus universitetinėms ligoninėms buvo padovanoti modernūs medicininiai įrenginiai. Kaune vienu iš šių aparatų jau spėta ištirti 500 pacientų, Vilniuje – atliktos 232 lazerinės operacijos. 

Paaukoti vaikams geros valios žmonės kviečiami telefonu – skambindami arba siųsdami SMS su žodžiu VAIKAMS trumpaisiais numeriais 1890 (auka 2 Lt), 1891 (5 Lt), 1892 (10 Lt).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius