Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Vandeningasis festivalis „Kaunas Photo“ pristatys parodą apie pasaulio upes

Rugsėjo 1 d., penktadienį, 17 val. XIV-asis festivalis „Kaunas Photo“, savo programoje tyrinėjantis vandens temą, kviečia į fotografijos parodos apie pasaulio upes atidarymą Kauno miesto muziejaus Lietuvių tautinės muzikos istorijos skyriuje (L. Zamenhofo g. 12).
John Trotter (JAV) „Kolorado upė“
John Trotter (JAV) „Kolorado upė“ / Projekto partnerio nuotr.

Parodoje pristatoma šešių autorių kūryba: Federico Rios Escobar (Kolumbija) „FRAC“, Jan Caga (Čekija) „Dunojus – mėlynoji upė“, John Trotter (JAV) „Nėra vandens, nėra gyvenimo“, Mathieu Nonnenmacher (Prancūzija) „Apšviesti upę“, Mikolaj Nowacki (Lenkija) „Oderis“, Yan Wang Preston (JK) „Motina upė“. „Upės nuo seno buvo tos vietos, prie kurių žmonės įsirengdavo savo gyvenvietes buvo neatsiejama susisiekimo dalis, vienas iš maisto tiekimo šaltinių. Parodai atrinkti autorių darbai visapusiškai atskleidžia upių svarbą ekologiniu, politiniu, urbanistiniu, aspektais.

Federico Rios Escobar nuotr.
Federico Rios Escobar nuotr.

Pavyzdžiui Yan Wang Preston darbų serijoje „Motina upė“ aiškiai parodomas besikeičiantis ir vietomis stebėtinai tuščias daugiausiai gyventojų turinčios pasaulio šalies – Kinijos peizažas. Kai tuo tarpu, jau antrus metus iš eilės „Kaunas Photo“ festivalyje su savo darbais dalyvaujantis, prancūzas Mathieu Nonnenmacher fotografijose fiksuoja paslėptas upių dalis po miestu įrengtuose tuneliuose, taip jas netiesiogiai eliminuojant iš miesto žemėlapio“,- apie parodoje eksponuojamų darbų autorių kūrybą pasakoja „Kaunas Photo“ festivalio kuratoriaus asistentė Kotryna Ūla Kiliulytė.

„Šįmet, kuomet teikiame svarbą Kauno kaip miesto prie upių fenomenui, svarbu atkreipti dėmesį ir į kitų Europos ar pasaulio upių socioekonomines, geopolitines ir gamtosaugines aplinkybes, todėl gilesnė pažintis su Dunojumi, Oderiu, Kolorado ir kitomis upėmis pristatoma būtent Kauno miesto muziejuje“, – pasakojo „Kaunas Photo“ festivalio vadovas Mindaugas Kavaliauskas.

Mathieu Nonnenmacher nuotr.
Mathieu Nonnenmacher nuotr.

XIV-ojo fotomeno festivalio „Kaunas Photo“ pagrindiniai renginiai Kaune vyks rugsėjo pirmosiomis savaitės dienomis ir tęsis iki spalio pabaigos.

„Kaunas Photo“ – ilgiausiai be pertraukų rengiamas kasmetis tarptautinis fotomeno festivalis Lietuvoje ir Baltijos šalyse. Nuo 2004 m. festivalį organizuoja viešoji įstaiga „Šviesos raštas“. Festivalis laikomas vienu svarbiausių tęstinių meno renginių Lietuvoje. Festivalis yra pasaulinės „Festivals of Light“ organizacijos narys.

Paroda veiks iki rugsėjo 30 d. „Kaunas Photo“ didieji rėmėjai: Lietuvos Respublikos kultūros ministerija, Lietuvos kultūros taryba, Kauno miesto savivaldybė. Festivalio globėjas Prezidentas Valdas Adamkus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius