-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Varėnoje – karikatūrų paroda „Citius, Altius, Fortius, Jocosius!“

Varėnos kultūros centro parodų salėje (J. Basanavičiau g. 17) veikia Lietuvos karikatūrų paroda „Citius, Altius, Fortius, Jocosius!“ (Greičiau, Aukščiau, Tvirčiau, Linksmiau!).
Varėnos kultūros centro parodų salėje atidaryta Lietuvos karikatūrų paroda „Citius, Altius, Fortius, Jocosius!“
Varėnos kultūros centro parodų salėje atidaryta Lietuvos karikatūrų paroda „Citius, Altius, Fortius, Jocosius!“ / Varėnos kultūros centro nuotr.

Balandžio 1-oji – tarptautinė melagių ir juokų diena, kai ne tik galima, bet ir būtina juokauti, krėsti pokštus, nes tikima, kad taip galima užsitikrinti sėkmę visiems ateinantiems metams. Varėnos kultūros centras juokauti bei krėsti pokštus pradėjo išvakarėse nuotaikingos karikatūrų parodos atidarymu.

Čia pokštavo dailininkas karikatūristas, grafikas, parodos vadovas Jonas Varnas, humoro ir satyros dienraščio „Šluota“ redaktorius ir dailininkas Jonas Lenkutis, karikatūristas Rimantas Dovydėnas bei du varėniškiai dalininkai karikatūristai Adomas Žilinskas ir Juozas Juozapavičius.

Muzikiniais kūriniais nuotaikingą ir šmaikščią nuotaiką kūrė Varėnos kultūros centro moterų vokalinis ansamblis „Rūta“ (vad. Daiva Selevičienė) bei Varėnos J. Čiurlionytės menų mokyklos mokytojų Alberto Tiškaus (trimitas) ir Nerijaus Bakulos (akordeonas) duetas. Parodos dalyvius pasveikino bei savivaldybės mero padėkas dalyviams įteikė Varėnos kultūros centro direktoriaus pavaduotojas kultūrinei veiklai Marius Galinis.

CITIUS, ALTIUS, FORTIUS – Olimpinis šūkis: CITIUS (Greičiau) – būk greitesnis, pranašesnis sporto varžybose; ALTIUS (Aukščiau) – būk aukštesnės moralės; FORTIUS (Tvirčiau) – būk stipresnis, tvirtesnis kovoje su gyvenimo sunkumais ir negerovėmis.

2016-ieji – olimpiados ir rinkimų į Seimą metai, – daug sportinių ir politinių batalijų, taisyklių pažeidimų, traumų ir diskvalifikacijų. Linksmai ir ironiškai karikatūros pasakoja apie sportą ir politikų pastangas užimti patogią poziciją startuojant į Seimą.

Parodoje eksponuojami 94 darbai, kuriuos pateikė 35 autoriai, tarp kurių ir du varėniškiai – Adomas Žilinskas ir Juozas Juozapavičius.

Paroda veiks iki balandžio 27 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius