Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti

Varnas pristato premjerą – spektalį „Dekalogas“

Ką šiandieną mums reiškia Dekalogas? Ar tai tik tuščias įstatymų rinkinys, ar mūsų gyvenimo dalis, norma? O gal tai siektina utopija?
Spektaklis „Dekalogas“
Spektaklis „Dekalogas“ / Teatro „Utopia“ nuotr.

Režisierius Gintaras Varnas ir aštuoni jauni aktoriai siekia pažvelgti į Dekalogo nuostatas XXI amžiaus žmogaus akimis. Spektaklyje, kurio premjera įvyks lapkričio 14, 15 d. Menų spaustuvės Juodojoje salėje, jie linkę atsiverti per savo patirtį ir apmąstymus bei kalbėti apie šiuolaikinio žmogaus dvasinę būseną, nerimą, aplinkybes, lemiančias vieną ar kitą moralinį pasirinkimą, apie dvasinę savijautą, tiesos paieškas, šiandien dažnai pamirštą sąžinės sąvoką.

Tai ir bandymas išreikšti skirtingų kartų požiūrį į žmogaus ir aplinkybių akistatoje kuriamas situacijas. Šiais metais sukanka 20 metų nuo Krzysztofo Kieślowskio TV filmų serijos „Dekalogas“ sukūrimo. Dešimt Kieślowskio filmų, sukurtų pagal Dešimt Dievo įsakymų, tapo reikšmingu tuomečio laikmečio kultūros ir visuomenės įvykiu ne vien Lenkijoje, bet daugelyje sovietmetį išgyvenusių Rytų ir Vidurio Europos šalių.

Praėję dvidešimt metų nėra tik filmo jubiliejus – tai visiškai naujos epochos ir modernios visuomenės formavimosi laikotarpis. Ką jai reiškia Dekalogo tiesos? Kuo jos aktualios šiandienos meninėje kūryboje? Ką šiandien mums reiškia Dekalogas? Ar tai tik tuščias įstatymų rinkinys, ar mūsų gyvenimo dalis, norma? O gal tai siektina Utopija?

Spektaklio scenografė Marta Vosyliūtė, kostiumų dailininkė Jolanta Rimkutė, muziką parinko kompozitorius Giedrius Puskunigis. Vaidina: Ainis Storpirštis, Dovydas Stončius, Eglė Gudavičiūtė, Emilija Latėnaitė, Eglė Špokaitė, Marius Repšys, Vidas Bareikis, Vainius Sodeika

Bilietai platinami per bendrovę „Tiketa“. Prieš spektaklį bilietai parduodami Menų spaustuvės kasoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius