-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vasarą klausytojus kviečia Lietuvos ir užsienio festivaliai

Artėjančiai vasarai gerą nuotaikos dozę garantuoja spalvingi ir įspūdingi muzikos festivaliai. Nuo „Paežerių dvaro festivalio 2009“ Marijampolės apskrityje ir VI tarptautinio Ch. Frenkelio vilos vasaros festivalio Šiauliuose iki „Positivus 2009“ bei „Moonlight party“ Latvijoje ir, žinoma, Roskildės festivalio Danijoje. Į visus šiuos renginius jau dabar bilietus įsigyti kviečia „Bilietų Pasaulis“.
Ilgas kelias iki festivalio teritorijos
Ilgas kelias iki festivalio teritorijos / Justo Grigaravičiaus/„15min.lt“ nuotr.

Birželio pirmąją klasikinės muzikos gerbėjus visą vasarą mėgautis J. S. Bacho, J. Brahmso, F. Schuberto, W. A. Mozarto, M. Ravelio ir daugelio kitų kūrėjų darbais pakvies VI tarptautinis Ch. Frenkelio vilos vasaros festivalis Šiauliuose. Festivalis prasidės Tarptautinei vaikų gynimo dienai skirtu koncertu, kuriame kartu su Šiaulių kameriniu orkestru koncertuos Lietuvos bei užsienio jaunieji atlikėjai. Plati muzikinė paletė klasikos gerbėjams – iki pat rugsėjo 6 d., kai rengėjai pakvies į baigiamąjį koncertą ir dovanos Vaidos Striaupaitės-Beinorienės Koncerto obojui ir smuikui su orkestru premjerą.

Rimtosios muzikos dvasia šią vasarą sklandys ir Marijampolės apskrityje. Čia nuo birželio 5 d. kone visą mėnesį „Paežerių dvaro festivalis“ žada gerą kamerinę muziką. Festivalio programoje – nuo Valstybinio Vilniaus kvarteto iki mušamųjų ansamblio „TABA“. Klausytojus džiugins G. Skerytė, K. Zmalaitė, E. Seilius, merginų choras „Liepaitės“ ir kiti. Neišsitekusi dvaro sodyboje muzika pasklis po Marijampolės ir Vilkaviškio rajonus. Spalvingoje programoje kiekvienas suras bent po vieną sau artimą koncertą. O gal kaip tik – atras kažką netikėtą?

Kiek kitokių ritmų gerbėjams – išskirtiniai užsienio renginiai. Liepos 2-5 dienomis į Daniją mases sutrauks garsusis Roskildės festivalis. „Coldplay“, „Oasis“, „Nine Inch Nails“, „Madness Slipknot“ – tai tik maža dalis iš ilgo atlikėjų sąrašo. Įvairiausi stiliai, žvaigždės ir dar tik kylantys atlikėjai. Didžiausias Europos muzikinis festivalis laukia lietuvių desanto.

Liepos 11 d. šokių muzika užlies Saulkrastu paplūdimį. Čia jau trečiąjį kartą vyks vienas stilingiausių kasmetinių Latvijos renginių – festivalis „Moonlight Party“. Šių metų žvaigždė – pasaulinio garso prancūzų didžėjus ir prodiuseris Martinas Solveigas. Dalyvavimą jau patvirtino ir kūrybinis Londono garso ir vaizdo menininkų duetas Addictive TV. Šiemet „Moonlight Party“ žada būti dar įspūdingesnis – penkios scenos ir daugiau nei 50 atlikėjų iš įvairių pasaulio šalių.

Gausybę žvaigždžių žada ir didžiausias festivalis Baltijos šalyse „POSITIVUS 2009“. Liepos 17-18 dienomis Salacgriva miestelyje, Latvijoje, skambės geriausi ir naujausi „Moby“, „Ebony Bones“, Sinead O’Connor, „Brainstorm“, „The Hobos“, „The Whip“ bei Peter Doherty kūriniai. Pasaulinio garso atlikėjai – kaimyninėje Latvijoje, tad belieka tik krautis kuprinę.

Gausybė geros muzikos visą vasarą, o raktas į išskirtinius festivalius – internete www.bilietupasaulis.lt arba „Bilietų Pasaulio“ kasose „Maxima“ parduotuvių informacijos skyriuose ir „Vagos“ knygynuose visoje Lietuvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius